tisdag 15 april 2008

En "baksida".....Förr i tiden så tittade man lika ofta på baksidorna av ett arbete som framsidorna. Man vände på arbetet för att se om det var lika fint broderat på båda sidor.
Här är baksidan på en av mina Mini-Art-Quilts. Några provlappar från provlådan har satts ihop.


Jag tänkte lite "på Janthe, Luther, Ågren, inte, måste, ska och bör" som många i min generation är fostrade med. Janthe som sa, du skall inte tro du är något, Luther som sa, arbeta i ditt anletes svett, och Ågren som sa, du hinner inte! Tänk så många detta har påverkat och tänk så härligt att våra barn och barnbarn inte har "så mycket" kvar av detta.


Idag har dessa tre "herrar" fått en annan betydelse för mig i mitt skapande. Janthe som säger, du är visst någon i dina egna ögon, Luther som säger, arbeta för att det är kul, och Ågren som säger, du hinner det du hinner och var nöjd med det!

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så bra baksida! Nästan för fin.......... :-)

annicka sa...

Åh vad du är klok!!! Luther måste bort från våra axlar-vi får sy fast det är disk på diskbänken!

ewa-christine sa...

Det är ju så att man "filosoferar" en hel del när man sitter och skapar. Även hjärnkontoret rör på sig så att säga. Jag har satt det på skrivbordet vid datorn, det är en av mina "kort" som jag gjort i en kortlek. Det är bland annat dessa som du får en stråf eller två ifrån.