fredag 25 april 2008

En lös krage eller en "löskrage"...........

Återigen släktklenoder. Ibland så tänker jag, vilken lycka och ibland, vad skall jag ha det till??
Löskragar hade man förr, både damer och herrar. Jag vet att min pappa hade löskragar till sina skjortor. Min mamma sydde nya manschetter på skjortorna när dom var sönder. Tänk vilka arbeten som lades ner på kläderna förr. Jag hade flera löskragar också, vita som jag hade på jumprar. Det var i bomull och så kom nylonet och då fick jag också några sådana. Men dom blev grå med tiden.

Dagens arbete blir nog en Mini-ARt-Quilt, lite fundersam om det behövs mer utsmyckning. Jag tycker det är så vackert med dessa kragar och ville förstärka formen med stygnen.

4 kommentarer:

Eva sa...

Du har så många fina "vita" collage, så jag kom att tänka på dig när jag anmälde mig till en swapp hos Lenna och såg alla fina vita collage där men nu är just den swappen över, men du kanske vill vara med på den här swappen
http://creativeswaps.blogspot.com/2008/03/new-swap-6-alpha-stampsgrimm-fairy-tale.html
jag har anmält mig till den, om du går in på länken kan du läsa om den.

Lillemor sa...

Det var en mkt vacker krage!
Tack för kommentaren å min blogg!
Hav en trevlig dag!

Ulla sa...

Underbara kragar! Nu minns jag att min mormor hade vita "insatser" som kom ned till midjan. De hade hon under lätta jackor som hon brukade använda, mycket lättare än nytidens blazers.

ewa-christine sa...

Tom jag hade "löskragar" men vi kallade det "lösbröst" för de satt i halsen och gick ner till bröstet. Men jag var bara 14 år då!