fredag 13 juni 2008

Att gå från någonting - till någonting..........!Jag har gjort om mitt gamla kontor till en studio. Nu är jag så lyckligt lottad att jag har flera rum att tillgå. Bilden är mitt gamla kontor där jag hade datorn. Nu har jag satt datorn i ett dataskåp istället för skrivbordet. Jag har också börjat plocka fram både arvegods och sådant som jag samlat genom åren. Det är en hel del!
Till min glädje så har jag nästan 100 kvm till mitt förfogande. Som är uppdelat i 4 rum!!
När jag började trappa ner för 5 år sedan så beslutade jag mig för att gå in i en ny fas i livet. Denna fas skulle vara mer inom det textila området och ha en konstnärlig inriktning.

Att gå från någonting till någonting är en process.................jag hade haft mitt företag i 25 år och det var helt fantastiska, underbara, arbetssamma år. Men, jag hade också min dröm! Jag insåg att jag kommer aldrig att nå den om jag inte ändrar mig både invändigt och packar upp allt det som jag samlat genom åren. För fem årsedan så påbörjade jag också min utbildnings- och utvecklingsplan i textils skapande och textilt arbete. Det har varit spännande, stimulerande, arbetsamt och frustrerande. Som vuxen lär vi ju på annat sätt och jag hade beslutat att jag skulle helt gå efter mina behov, min nyfikenhet och det har varit fantastiskt. Jag har också haft ett motto "följ linjen" och det har varit viktigt. Det är annars lätt att gå in på sidospår och stanna där. Mina sidospår har varit många korta "resor" som givit mycket mig tillfälle att experimentera och sedan återkomma till "min linje".
Jag har dessutom haft en klart mål i det jag gjort och gör, vilket underlättar ALLT arbete. Så ingenting har varit slumpen utan planerat. Men det har under resans gång varit många slumpmässiga saker som hänt.
Jag har också träffat många trevliga människor, en del riktiga "juveler" som jag är mycket glad över. Dessa juveler har varit frikostiga, generösa och otroligt duktiga. Jag känner att denna min nya "resa i livet" har många utmaningar på sin väg - som jag är beredd att ta!
Till sist, 5.000 besökare i går! Helt fantastiskt, men jag är nog en liten del av dessa genom mina inlägg för dom räknas också!!

6 kommentarer:

annicka sa...

Din "nya" studio andas lugn och ro och mycket kreativitet! jag önskar dig många många glädjefyllda stunder i den!!

Lillemor sa...

Varje färg för sig,å att det inte blir oroligt... Sheng Fui. Jag märkte att det blev mycket lugnare på mitt kontor på jobbet, när jag samlade pärmar med samma färg i samma hylla.
Din studio blev fin!

ewa-christine sa...

Tusen tack för era tankar, ja det blir bättre och bättre. Ibland är det bra att göra en riktigt helhjärtad förändring.

Ulla sa...

Din studio är något för att drömma om!

ewa-christine sa...

Ja det har tagit många år att förvekliga denna dröm. Nu har jag bara att göra klart och packa upp allt som varit nedpackat i åratal. 2 rum klara och 2 rum på gång. Ja det är en glädje.

Laura Krasinski sa...

You have a beautiful studio...