torsdag 5 juni 2008

Mini-Art-Quilt "livets vatten"

Ett blekt fritt broderi, med rosentyger skapar denna Mini-Art-Quilt tillsammans med sina 4 pärlemor knappar. Broderiet är handquiltat. För att du skall kunne se broderiet får du nog klicka på bilden, så det blir större!

Jag dras till vatten, och vattnet är ju källan till vår tillvaros möjligheter. Vatten har enligt sägnen och symboliserar också "den stora modern", har samband med födelse och det sägs vara den kvinnliga principen. Det är också det "befruktade", livets uppkomst, man sköljer bort sina sorger, det är alltså det som ger nytt liv (motsatsen till torka), och man döper tom sina barn i kyrkan med vatten, andra religösa trosläror sänker ner den som skall döpas i vatten.

Det finns mycket symboliskt i vatten, du har väl hört att "gå på vattnet", handlar mer om att gå från ett tillstånd till ett annat, livets vatten, man kombinerar också vatten med eld, vin. Visst är det otroligt att det finns så mycket tolkningar på vatten. Omslutande vatten hade man förr i vallgravar runt fort. Man trodde att vattnet renade området innanför vattnet. Nu är du ute på djupt vatten säger man också, då är det något som kan vara farligt eller lite osanning i det du säger. Livets vatten är rinnande vatten, så vattnet finns inom alla religioner som symboler och inom konsten har vattnet fått sin egen speciella plats.

Inga kommentarer: