söndag 27 juli 2008

Textilt Collage "livsprojekt 04"

Två små knappar och ett litet band - ser du det?
Vilket huvudbry detta har vållat mig i många år, men idag vet jag vad det är. Förr i tiden så hade man dessa små anordningar att sätta fast strumporna med i livstycket. Tänk vilken uppfinningsrikedom det fanns även då. Till en ringa kostnad dessutom. Sedan så användes de att knäppa underkläder med, och då fanns det knapphål ett på varje sida på underklkläderna som varje kvinna använde. På den tiden gällde det att dölja så mycket man kunde, inte som idag när "kläderna inte skyler någonting" fast jag vet inte vilket som är bäst egentligen.

Detta lilla tygstycke är också en del i det projekt som jag skall färdigställa på något sätt. Frågan är om det är projektet, handarbetet eller tankearbetet som är det roligaste? I vilket fall som helst är det är intressant resa att arbeta med.

För den som är intresserad så är det rester av mormors duk, en liten spets som har blivit missfärgad någon gång, knapparna lite pärlor samt en färgad pärlemoknapp. Samt en liten liten del av ett franskt broderi. Motivet? Ja det kan bli vad som helst om man har fantasi, en fjäril, ett djur, det är tanken som sätter gränser..................

Så här i slutet av dagen låter jag tankarna gå till ordet "livstycke" vilket vackert ord......!

Inga kommentarer: