tisdag 29 juli 2008

Textilt Collage "livsprojekt 06".......

Jag läste någonstans någongång "gå dit hjärtat leder dig" och funderade ut att det måsta ha med min intuition att göra. Intuition kommer från latinet och betyder "titta in i" och i uppslagsböcker kan vi läsa att det betyder förmåga till omedelbar uppfattning eller bedömning utan (medveten) tillgång till alla fakta. Ofta i motsats till logiskt resonerande förmåga. Jag har medvetet arbetat med min intuition i många år till stor glädje. Även här handlar det om att våga lita på den intuition som vi alla är födda med.

Idag skall jag ställa in kikarsiktet på en intuitionsdag..................och se vart det för mig för när vi medvetet gör det så kan det komma ord, bilder eller aningar som för oss ytterligare en bit mot det vi arbetar med.

Dagens bild har många "händer" arbetat med, min mormor som vävde, min mamma som broderade och virkade, jag som satte samman det lilla tygstycket. Men också den som tillverkade smycket och den som bar smycket.

Så dagens arbete blir i "i-ets tecken"; intuitivt, intensivt, intressant skapande med innovativa insikter......ha en intressant dag!

2 kommentarer:

annicka sa...

jag njuter när jag läser alla dina texter om ditt arv. Så väl du förvaltar arvet- du ger mycket inspiration- vet du det? Inspiration till många olika saker -öppnar mina tankebanor.Inspiration kommer in i alla mina lådor-

ewa-christine sa...

Det glädjer mig Annika att du både besöker min blogg, läser och kommenterar. Det ger också inspiration eller hur??