onsdag 10 september 2008

Mini-art-quilt.........."det var en gång"!

Pärlemorknapparna, mormors finduk, trådarna från mammas handarbetsaffär, ullet, tygerna, linnet allt har haft en annan uppgift en gång i tiden. Mormors och mammas händer har funntis med, mina händer idag.....................tillsammans med alla minnen. Det var faktiskt en gång!

Historia lockar mig, särskilt textil hitsoria. Men också etnologi hur vi levde och hur vi hade det. Tillsammans med mitt intresse för "antika textilier" så gör jag en resa i dåtid fram till nutid. Nyfikenheten har också lockat mig att söka mina rötter, hitta de små fragment som finns runt mig och försöka förstå nutiden från dåtiden. Kankse mina barn och barnbarn också genom dessa mina betraktelser får möjligheter att utforska sin dåtid och på så sätt skapa sina rötter. Berättelser hörs och glöms, men det skrivna ordet finns kvar.

Knappar är ett särskilt kapitel i mitt liv. Mamma hade en knapplåda som så många kanske har eller har haft, men hennes låda var ENORM jag kunde krypa in i den och här fanns alla knappar man kunde önska sig. Som litet barn ÄLSKADE jag dessa pärlemorknapparna eller "mother of perls" som de heter på engelska. Jag kunde aldrig se mig mätt på dem. Idag har jag alla dessa otroligt vackra knappar i min ägo. Det är som en skatt för mig och jag försöker nu ge dem en plats så att de syns i mina Mini-Art-Quilts.

2 kommentarer:

Gunnels blog sa...

låter som en bra barndom - att kunna krypa in i en knapplåda :-)

ewa-christine sa...

Ja inte sant...............!