söndag 23 november 2008

Alla dessa gamla vackra häften.......

Jag tycker dom är vackra, alla dassa gamla häften som man gav ut förr. De frambringar "nostalgi" i mina tankar. Det är med lite vemod som jag tänker på mammas alla häften som hon använde, men också hann att slänga. Och det för mig tillbaka med njutfull längtan till bulle och mjölk när jag var liten. Jag minns att hon brukade göra "smålandskringlor" på sur mjölk och sedan så satt vi och talade om när hon var liten.

Några sådana här häften har jag dock i min ägo, och tänkte kanske skulle jag tillsammans med barnbarnen någon dag återuppleva nostalgin mer påtagligt, men så erinrar jag mig att jag gillar faktiskt inte att baka. Så det får bli något annat - kanske något bus i stället. Eller varför inte uppsöka något mysigt café tillsammans jag och dom (barnbarnen alltså)......det vet jag att dom gillar.

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Nej man behöver ju inte bak själv om man ite gillar det, gå och fika med barnbarnen istället! Det viktigaste är ju en glad mormor, inte vem som har bakat bullarna!

Lillemor sa...

Felix o jag har "bakat" med trolldeg. Hittade ett recept i gamla gömmor. Sen in i ugnen o så målar vi med vattenfärger. Vet inte vem av oss som tycker det är roligast...

ewa-christine sa...

Javisst är mycket tillåtet, och det viktigaste är att man har kul.