onsdag 26 november 2008

Att hänga på väggen.........eller?

Jag har gått och funderat på en sak.............................!

När inser man (läs jag) att saker och ting förändras??

Jag tänker på hur det idag ser ut på väggarna hos yngre människor. Hur det ser ut på väggarna hos folk i min ålder, och hur det ser ut hos de som är den ännu äldre generationen.

Förr så hade man målade tavlor i både olja och akvarell. Det fanns fotografier på hela släkten, det fanns handarbete och bonader på väggarna. Det fanns t o m tyg som trycktes för att sätta upp på väggen. Sedan hade man stora handgjorda vävar, mattor jag mycket som idag inte alls finns på väggarna.

Ännu tidigare så hade man ingenting på väggen. Där ungdomen är idag. Nu till min undring.....!

Mycket av det som jag och mina medsystrar gör, är just för väggen. Om barnen inte vill ha utan vill ha reproduktioner av foto, eller annat från IKEA, kommer då våra barnbarn att vilja ha det som vi skapat för att ha på väggen...........eller slänger man det?

Eller??

3 kommentarer:

Murgelchen94 sa...

Hi, Ewa-Christine,
it´s very nice on your blog and I love your embroidery, all.

Greetings
Helga

Dortesjs sa...

ja man vet jo aldrig... det er svært at decor væggene als...jeg har ex. inte så mycket på mine vægge. fin blog du har tak for besøget.
Dorte

Lillemor sa...

Bra fråga. Tror nog att mycket kommer att slängas tyvärr. Barnen har väldigt bestämd smak - i alla fall mina. Men modet svänger ju även i detta avseende, så det har kanske blivit modernt med gamla väggprydnader, när det är dags...