fredag 14 november 2008

Svunnen tid...............bevarade minnen!

Du läser kanske denna bloggen då och då, eller går in och tittar och hittar något som jag gjort eller som jag berättat om. Min avsikt har varit från första dagen att visa vad jag inspireras av, vad som är mina "antika nöjen" och "crazy art". En del av detta äventyr har också varit att dokumentera mitt arbetsliv, mitt liv och det som finns kvar från min släkt. Men också vad jag har i mina gömmor.

Ibland kanske det blir långa inlägg, men då tänker jag att man behöver inte läsa utan bara titta på bilderna. Svensklärare kanske förfasas över att jag inte skriver kort, koncist eller ibland stavar rätt. Men det ger jag blanka "f" i. Här är det min värld som gästas och här är det jag som bestämmer.............läser ni lite revansch? Ja helt rätt...........det finns sådan sedan jag var en liten flicka och jag träffade alla dessa lärare som sa hur allt skall vara i språket både i svenskan och engenslan. Men vet ni vad jag har upptäckt? Jo man klarar sig så otroligt bra utan alla dessa lärares pekfingrar (ibland säger dom till oss som vuxna och då säger dom ofta, jag menar inget illa, men.............) och tänk så många som blir sårade, för bannor sitter i sedan barnsben.

Igen, jag har gjort slut med Janthe, Luther och Ågren, inte måste ska och bör...........och därför fortsätter jag min dokumentation i "min anda och min värld" så håll tillgodo.

Bilden idag, broderade längder till antingen draperi eller gardiner. Men jag tror draperi. Linne med pärlgarn. Otroligt vackra och de är från omkring 1920-talet kanske 1930-tal.

Glasskålen i pressglas och innehållet är en karta knappar som man hade i herrunderkläder, byxknappar 1 gross från Gusums Bruk, en knypplad liten del som skulle sitta på damunderkläder. En trädtrådrulle med spets, silketråd..............detta är som en "godisskål" för mitt öga utan kalorier!

3 kommentarer:

Sarah sa...

Vilka härliga inlägg! Jag tycker du har helt rätt inställning! =) Och skålen med godbitar och linnedraperierna är underbara! Det är så roligt att se dina vackra bilder! Det där med kalorifritt är ju lite av min melodi dessutom ;-)
Hoppas du får en fortsatt fin helg! Nu tänkte jag skapa lite... Kram, Sarah

ewa-christine sa...

Tack Srah, hoppas att du har kul!

blomman sa...

vilken vacker bild och vilka vackra saker. Vilken skatt som du har i ditt hem!