torsdag 18 december 2008

Örsviken......................En sådan där dag igen.......................när jag blir så hänförd av alla vackra kort jag får se på internet!
Så inspirationen fick fart och jag hittade dessa kort som jag tog nu i början på december här i min hemmavik. Det är norra hallands nodligaste vik. Gränsen mellan Halland och Västra Götaland, en gränsland i många bemärkelser. Dessutom gamla gränsen mellan Danmark och Sverige.
Här var gamla tiders smuggelvägar, in till Göteborg. Viken var på den tiden utmärkt att smyga in i. Idag bor det 187 familjer i Örsviken som vi alla både värnar och vårdar ömt.

2 kommentarer:

Sarah sa...

Åh, du har säkert rätt... men jag njuter även nu, försöker att "fånga dagen", jag förstår att det är en kort och intensiv tid... men ibland längtar man efter mer fria händer... =) Fast nu ikväll/natt har jag haft en underbar stund... har möblerat om och fixat i "salen" (har jag sagt att jag bor i prästgård?) och det har varit så roligt... älskar egentligen heminredning... det hör väl ihop med att vara kreativ kan jag tänka :)

Vill önska även dig en riktigt God Jul! ...och berätta att du är en av mina topp5-bloggar! Dina underbara antika skatter, så vackert uppställda och dina kloka ord fulla av glädje, insikt och kärlek! ..och för att inte tala om dina alster! :-) Okej, jag ska sluta smöra nu...och gå och lägga mig =)

kram, Sarah

ewa-christine sa...

Kreativitet och glädje hör ihop. De som vågar släppa på kreativieten känner klädje det är jag helt säker på!!