fredag 9 januari 2009

Redovisning " Textil formgivning, garn 1"....

Ibland undrar jag.........................varför!!

Så har jag avslutat en kurs i Textil fomrgivning, garn 1 på Göteborgs Universitet som jag läst under 2008 och avslutat idag januari 2009.

Min cape som jag visat tidigare var mitt "examensarbete" och jag kallar den för: Min Vilda Garnpäls.

Jag hade också med mig gamla stickade dukar, virkade dukar, gamla stickbeskrivningar och mina provlappar.

Så idag har vi lyssnat på de som var klara och det var otroligt spännande att se vad alla hade gjort. Merparten av deltagarna var lärare och blivande lärare och de är otroligt duktiga. Kursen har både varit rolig, krävande och arbetsam. Och nu är vi klara!

Och så har vi detta med min rubrik idag, "ibland undar jag varför" jo varför jag går i skola, varför jag håller på, varför jag inte kan luta mig tillbaka och bara vara!!!!!!

Jo därför att jag är så otroligt nyfiken, så fantastiskt glad att jag vågar ta ett steg i taget och inte stanna utan hela tiden fråga mig "om jag gör så, vad händer då" eller "måste jag göra på detta viset" ............

Jag är nog en liten "runmpnisse" som säger "vaffö är det på detta viset"?

När jag sitter här idag så tänker jag på alla de som frikostigt bjudit bort sina kunskapaper till mig som "törstat" så. Tack alla ni än en gång.

Det är Gunnel Svensson som har en egen blogg där du kan läsa mer om hennes arbete. Och jag beundrar Gunnel för hennes kunskap, hennes generositet, hennes fantastiska styrka.

Det är Ulva Ugerup som jag har en djup respekt för i hennes konstnärliga skapande. Hon är en glädekälla för mig och jag kan inte se mig mätt på hennes konst.

Det är Patricia som äger Patch tyger här i Göteborg som alltid finns till hands om jag kör fast eller behöver råd. Och som dessutom är mycket träffsäker på att hitta fina färger som passar mina gamla tyger.

Det är Pian Bates som har en distanskurs i broderi tillsammans med Kristina Blixt, båda tillhör Brak (Broderiakademin) som är otroliga inspiratörer, även om jag som elev inte passar in.

Tack ni alla för att ni är med mig på min resa mot vad vet jag faktiskt inte....................

8 kommentarer:

Josefin sa...

Tack fantastiska du för din färgsprakande redovisning idag. Du gjorde min dag. Hoppas att man återser dig igen och att du fortsätter din konstnärsbana :)

Gunnels blog sa...

Grattis! till din "examen" !!! Och tack själv, du är en stor inspiratör och så generös och alltid så stöttande !!! Jag vet att vi har många roliga upptg framför oss ! Kram xx

ewa-christine sa...

Tack Josefin så jättemycket för kommentaren, jag uppskattar detta skall du veta.
Tack Gunnel för din kommentar du också det värmer.
Tänkte på det när jag läste era kommentarer att "svenskarna" börjar bli bättre på att ge beröm och det känns härligt!

Eva i Stäket sa...

Jag håller med Josefin!! Tack snälla du för en otroligt rolig och sprudlande redovisning!! Tack också för fotona från min redovisning!! Det ska bli väldigt spännande att se vad du gör framöver och kanske jag kan få chansen att se dina alster på en utställning framöver!!??

ewa-christine sa...

Tack snälla Eva, så roligt att du uppskattade det jag ville förmedla. Tack själv för en finstämd redovisning, därav korten!!

Veronika sa...

Ett stort grattis mamma till ditt avstamp :-) Kram

ewa-christine sa...

Tack Älskade Veronika, du är så härligt positiv och intresserad att jag blir glad!

annicka sa...

Åh vad jag njuter när jag läser din text!
Grattis till "examen" och jag kan inte låta bli att le när jag såg din rubrik... ja man kan undra - när du kan så mycket- men "what if" är nog en ledstjärna för dig?!?!