söndag 15 februari 2009

En gång i tiden........................!

En gång i tiden hade vi inte plastrullar för vår tråd, utan rullar i trä.
Så vackra dom är och så vackra former dom har. Jag älskade leka med dem när jag var liten flicka.

Att samla på dem har också varit en "kär lek".........!

Så var det detta med tiden, det är skaparen och även uppslukaren, det är allting som har varit och skall vara. Så är det med dessa trätrådrullar och plastrullarna. Gången tid, gamla ting, nya tider och nyskapande.
En symbol för tiden är timglaset, klockan, skäran, ormen, det snurrande hjulet, och cirkeln med sina ändlösa cykler.

Men hur får vi då tid? Det var ju frågan som jag ställde igår! En tanke som jag hade när jag började leta min tid var, att börja svälta ut mina "tidsslukare". Den enda som verkligen kan tala om för dig om du slösar bort tid är Jag själv. Mina tidsslukare var Tvn, Bilturer, Struntsaker, Inköp, Sammanträden och möten, Väntan.

Hur blev det då? Istället för att se dessa mina tidslukare negativt började jag planera för att få dem kreativa och roligare. Jag började markera program jag verkligen ville se på TV, sedan planerade jag för kreativt arbete framför Tvn. Många, många timmars skapande arbete blev det och är det idag. Samma sak har jag gjort med alla mina tidsslukare, en efter en.

Detta var början till att mer aktivt skapa min egen fria-tid. Ju mer målmedveten jag är att samla på tid, ju mer tid får jag!

Även idag är jag observant på mina tidstjuvar (tro mig dom finns) och dessa tidstjuvar har jag valt att hålla ett öga på i alla lägen!

2 kommentarer:

Murgelchen94 sa...

You are very busy.
LG,
Helga

Christine sa...

Aahh - de små træspoler er så smukke:)