söndag 1 februari 2009

Ett steg till...........................

Så händer det plötsligt något. Inspirationen infinner sig, febril aktivitet, jagvisst så kan jag göra och så är arbetet i full gång.

Alla arbetar olika en del gör skissböcker, på så sätt så skapas bilden i vår hjärna. Jag har också gjort det i många går tidigare, men upptäckte att det hämmar min personliga kreativitet. Jag har också funderat på hur skapandeprocessen är. För min personliga del är det nog med händer och ögon direkt i materialet som ger den största kreativiteten. Att ta i, flytta runt, hitta små delar att hänga upp tanken, idébilden eller vad jag nu vill få fram. Detta är den motsatta vägen till mina mentala bilder. Helt klart lika rolig, och lika spännande.................men ett helt annat sätt att tänka.

Och genom detta så slår det mig hur olika våra "skissböcker" ser ut. Va skönt att vi inte är lika utan var och en får lov att göra som den vill och det gäller både måla, rita, teckna, brodera, sy, skulptera, fotografera ja i stort sett allt som har med vår skaparlust att göra.

Så nu fortsätter jag mina experimentella övningar i "mini-art-quilt ála Lenna"!

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så roligt att du fått isnpiration ! Ja när man har sitt flew, då är det bara att köra! Dina ATC som inspiration är ju kalas !!

Murgelchen94 sa...

Oh, so many Ideas. Wonderful.
LG,
Helga

Ulla sa...

Det ser ju ut som mycket tänkande och skapande i gång!
Jag har givit dig ett award på min blogg.