söndag 8 februari 2009

Livets pussel.................................

I hela mitt liv har jag "pussel". När jag var ung så handlade det om att pussla ihop en utbildning som kunde vara bra att ha i ryggsäcken, sedan var det att pussla ihop familjeliv med alla de tider och saker som skulle göras. När barnen blev större var det att pussla ihop barnen, mina fortsatta studier, mitt privatliv och mina intressen.
Sedan blev barnen stora, fick egna hem och egna barn. Ja då börjar ett nytt pussel, att lära känna alla barnbarnen som har hunnit bli 7 stycken med åren. Pussla ihop så vi får en härlig sommar tillsammans med olika aktiviteter. Pussla ihop resenärer från när och fjärran. Pussla ihop sommarens stora evenemang "Barn- och Barnbarnsdagen". Vi har en sådan heldag varje sommar med massor av aktiviteter, hur kul som helst!
Så kommer tiden när vi skall pussla ihop vårt fria liv, mer tid och andra aktiviteter.
I mina konstnärliga ambitioner handlar det att pussla ihop tyger, broderier, garner och få dem till en helhet.
Dagens bild är restgarner som pusslats ihop. Jag har en kusin som säger "när åren ila, klär vi oss i lila" kanske en sanning med modifikation.
Ha en glad och pusslande vecka.

5 kommentarer:

annicka sa...

Ja tidspusslet känner nog alla barnfamiljer igen...vi pusslar, ja det är så sant, hela livet- så vi får en känsla av sammanhang- livsnödvändigt för alla tror jag- vårt sätt att sortera världen så den blir mer begriplig- gripbar...för mig är det även viktigt i mitt skapande- att förstå och se en linje-ja pussla som du så klokt skriver

Gunnels blog sa...

Håller med både dig och Annicka som skrev så kloka ord!

solange bonnet sa...

This "freeform" is beautiful.

ewa-christine sa...

Thanks ladies, for comments. I am so glad for your comments!!

Veronika sa...

Ja tänk av alla dessa pusselbitar så blir det tillslut en helhet även om man inte alltid vet om och hur bitarna kommer passa ihop.