söndag 1 mars 2009

Fundering.....................

Min fundering idag handlar om att blanda. Blanda olika material, olika tekniker, men också olika kunskaper och olika tankar och idéer.

I alla mina arbeten så har jag tidigare haft kanter, olika typer av kanter. Denna quilt har inte någon kant utan den är "rå" som den är klippt, men bara sydd runt om på maskin. Naturligtvis mycket enklare, jag är ju klar när jag sytt ihop mina tre lager. Men jag tycker att den är naken på något vis.

Quilten är dessutom ett litet lapptäcke som är täckt med lite tyll, samt pärlor runt varje lapp. De syns knappt, skall bara anas. I högra hörnet så har jag en handknypplad litet stycke som man fällde in i dukar förr och på det en handslagen knapp. Man slog knappar förr med tyg för att de skulle matscha kläderna. Jag tyckte att det passade att sy på pärlor även på denna knapp. Båda knapparna minns jag från det jag var liten från min mammas kläder. Den vita satt på en kappa i klockmodell och den vinröda satt på en dräkt med persiankrage.

Jag har också stämplat både blommor, kvinnor och något ord på quilten.

Blandningen av olika tekniker är spännande och spänner över scrapbooking (papper), pärlbroderier, Lappteknik, collage. Jag har funderat mycket på vad jag vill säga med mina "art-quilts" för jag har olika tankar och olika budskap i det jag gör. Mest önskar jag att de som tittar på det jag gör förstår min kärlek till det vita, men också till möjligheterna att få skapa något av allt det som ligger i mina skåp och lådor och som inte har använts på många år.

Min skattkistas skatter.................................vill jag visa på mitt sätt!

4 kommentarer:

blomman sa...

Märkligt sammanträffande. Jag har suttit ute i min atelje och broderat ord idag. Glädje och lycka b.l.a. och så tittar jag in hos dig och finner samma ord. Inte för att de är ovanliga ord precis, men ändå. De orden är viktiga i ens liv och innefattar så mkt.
Slutligen måste det alltid finnas en djupare mening med ens skapande, mer än att det gör en lycklig av att hålla på.

annicka sa...

Jag märker mer och mer att mina olika delar i livet börjar att gå samman...jag har spretat en del både i jobb och privatliv (läs skaparlivet) men nu blandar det sig... mer och mer

jag tycker om din quilt- den är både skir och tuff på samma gång. Varför msåte man avsluta en quilt.., kanske man vill fortsätta...

Gunnels blog sa...

Jag tycker att den har en skir och fin avslutning som skulle gå förlorad om du stängde in den med en ram ! Men vi är så vana att vi ska ha kantat och snygga fina monteringar, så det kan vara svårt att frigöra sig, hur fint man än tycker att det är att titta på andras verk som har lite trådar som hänger, så VET vi ju hur man ska göra eller hur ?

ewa-christine sa...

Tack mina damer för era härliga kommentarer. Det är kul att läsa och det är kul att skriva. Vilken kombination!!