torsdag 26 mars 2009

Mina dockor..........på olika sätt!!
Det textila arbetet är en härlig lek, en lek med form, färg, tanke och kreativitet. Ibland har jag ett behov av att se att det blir "något" kalla det "arv och miljö" eller "uppfostran" eller vad du vill. Men att alltid göra icke figurativa bilder gör att känslan för bilden kommer fram på olika sätt.
En docka, hur enkel eller hur simpel den än är, är en bild. Det är dessa bilder som stimulerar barnet inom mig. Leken med dockor, fantasin, förseställningen eller föreställningsvärlden. På sista bilden är det en ängel-docka som Ulva Ugerup har givit mig som ett minne från våra workshops tillsammans. Jag är så glad att hon finns med mig i verkstaden. Sedan är det 2 st dockor som jag fått av en mycket härlig granne till mig. Den vita och den bruna, sk Waldorfdockor som hon gjort. Jag blev så glad när dom kom till mig. Dom får sitta tillsammans med de 3 mormorsdockorna som är gråklädda. Dessa dockor skall mina barnbarnsflickor få en gång när tiden är mogen! Den vita hör ihop med min verkstad och den skall följa med mig tillsammans med de övriga White Art Dolls som jag gjort..............på min fortsatta resa.


4 kommentarer:

Lillemor sa...

Så många fina o trevliga dockor!
Hoppas barnbarnen kommer att uppskatta dom - men som du skriver - när tiden är mogen, så...

ewa-christine sa...

Ja man skall nog inte ta något för givet........

emma lamb sa...

i love the doll sat at the very top, her face is so expressive. it looks like she is concentrating so hard on her knitting... or maybe she is grumpy because she dropped a stitch?!

thank you for thinking of me, the doctor said my eye is getting better and soon i won't need to use the drops at all... :)

have a lovely weekend,

emma
x

patchbigo sa...

i love the doll
sono bellissimi, sehr schön!!!!