lördag 14 mars 2009

Några bestraktelser..............dvs ögonblicksbilder från min kurs i helgen
Morgonen startade med ett möte......................herr och fru Svan mötte mig med sin värdighet. Ett bättre möte kan jag inte önska mig. Det var helt tyst, sakta majestätiskt kom dom så nära, så nära. Vi möttes och jag fick ta ett kort!
Dagarna under min kurs, har givit många tankar, men också många betraktelser av olika slag.
Jag har funderat mycket kring självkänsla, självinsikt, men också självhävdelse! Det är både spännande och intressant att titta på mig själv i lärande situationer. Min självkänsla har vuxit, men också min självinsikt. Det känns både betydelsefullt och meningsfullt att lära mer om mig själv i förhållande till mitt textila arbete. Det som är skönt är att jag slipper arbeta med att hävda mig själv, utan bara lära, lära och åter lära. Vilken glädje och vilken insikt!!
Stora härliga lokaler, bra arbetsmöjlighether. Kursen gick i KKVs (Konstnärernas Kollektiv Verkstad) lokaler här i Göteborg i Klippans gamla industiområde.
Jättestora fixeringskammare fanns, där våra tryck förädlades!
Jag gjorde många jättefina tryck som jag är mäkta stolt över. Att både skapa sina egna mallar, trycka, fixera tygerna som jag tryckte på och sedan få material med mig hem, att skapa något skänker både lycka och välbefinnande.
Mina händer var färgade och jag hade färg långt upp på armbågarna. Undrar hur lång tid det tar att "slita" bort denna färgen.
Jag har ett favorituttryck som låter så här "att lära utan att göra, är som att älska utan att röra" och jag har verkligen gjort mycket under kursen!

6 kommentarer:

Pysselpalatset sa...

hej, tack för att du titta in till mig... härliga bloggar du har, jag återkommer mer en gärna. Tillvaratadej / Jeanette

ewa-christine sa...

Tack Jeanette

Murgelchen94 sa...

Guten Morgen,
the name of my daughter is Svea not Svan.
Beautiful picture.
LG,
Helga

Murgelchen94 sa...

A very good weekend.
I´m ,too. I learn embroidery with lace.
It was great.
I told about Ewa-Christine from Sweden.
LG,
Helga

Lillemor sa...

Låter som en trevlig kurs! NCC hade sitt konstföreningsmöte där en gång, så jag har sett de fina lokalerna o deras möjligheter.

ewa-christine sa...

Thanks Helga, I am so pleased!
Interesting whit embroidery with lace I understand.