torsdag 5 mars 2009

Vita minnen.......................

Bli aldrig irriterad över "otacksamhet"..............det tar energi!

Jag fick en fråga en gång om jag skulle byta bort all jag har mot en miljon!

Jag svarade att det har jag ingen lust med för jag har för flera miljoner själv. Jag menade "levnadsmiljoner" dvs sådant som inte går att värdera. Och det ville jag inte byta bort.
Men det kan du ju inte resa för blev svaret. Och jag svarade, jag reser varje gång jag tar i någon av mina gamla knappar, när jag tar i något av de gamla tyger eller sybehör jag har. Vilken otrolig resa jag gör. Jag har familjens arv, familjeskatten som inte går att värdera med pengar.

Ibland tror jag att sådana värden är mer än både pengar och resor!

Med det menar jag, om jag vill ge någon i min släkt en gåva av familjearvet, så kanske dom inte vill ha. Men de har inte upptäckt rikedomen med skatterna och jag måste själv upptäcka det för att förstå. Jag hoppas att mina barnbarn kommer att uppskatta sina familjegåvor någon gång när de är stora, idag förstår dom inte.

Att sedan berätta om det jag skapar är också viktigt. Mini-Art-Quilten idag är 46 x 36 cm och min mormor har vävt bottentyget. Min mamma broderade när hon var 14 år överdelen i vitbroderi och det är ett litet monogram som det står HA på och det måste vara från min pappas sida. Sedan har jag gjort 2 små inchies och satt på mittendekorationen. Det finns ett litet blad med ord bakom hjärteknapparna och det är från min mosters lexicon som hon alltid bar i sin handväska.

4 kommentarer:

Murgelchen94 sa...

Only lovely.
LG,
Helga

Mimi sa...

Just såna resor! Minnesresor åker jag också väldigt ofta på. Visst är det roligt att resa någon vecka i året bort, men mesta delan av tiden vill man ändå njuta hemma och då tar man sej sina minnesfärder! Fint arbete än en gång!

ewa-christine sa...

Tack båda två. Danke Helga och tack Mimi.

Dennis sa...

Thanks you are "The best grandmother in the world"

!!!!Dennis!!!!