söndag 31 maj 2009

Mors dag..................
Idag tänker jag på "alla" mammor. Så många mammor som sitter och väntar på att deras söner eller döttrar skall komma vägen förbi. Ta en kopp kaffe och en kaka, eller vara med dem en stund. Så många mammor som inte får besök, eller hör något från sina barn. Så många glada men kanske också ledsna mammor.
Min mamma sa alltid att Mors Dag är "köpmännens dag" det är då man säljer blommor, presenter, mm att ge till sin mamma. Men jag tänker nog inte riktigt så, jag tänker nog mer att barnen kommer förbi, stannar, fikar och ägnar sin mamma av sin "tid" i dessa bråda dagar. Att stanna upp och tänka på att vi skall vara glada så länge vi har våra mammor och kan ge dem något som inte kostar, utan något som skänker glädje och rikedom på annat sätt.
Idag så kom min yngsta dotter med sina två barn och drack 11 kaffe med mig. Det var så mysigt. Flaggorna stod i topp, det blåste en svag bris, klarblå himmel, solen sken och det var härligt sommarväder. Det är just en sådan stund som kan glädja mig många många dagar och månader och som jag gärna förvarar i mitt hjärta.
Tack kära dotter för att du tog av din tid och gav mig!

3 kommentarer:

Ulla sa...

11kaffe var något som min mormor tyckte vara mycket viktigt. Hon kallade det "elvakaffe" även om hon talade finska. Hon bodde med oss i sommarvillan och 11kaffe var vanligen i trädgården.
God mors dag!

annicka sa...

Åh, jag delar helt din uppfattning!! Att umgås med sin familj och dela upplevelser med dem är så mycket värt i alla åldrar!
Mors dag med en kopp kaffe och kanske en tårtbit...det är ett fint sätt att fira mors dag.

ewa-christine sa...

Ja det är sådant vi minns eller hur?
Visst är det viktigt...........