torsdag 28 maj 2009

Några tankar kring intention och process.........

Jag tog upp i tidigare inlägg detta med en skapande attityd. Om jag har en skapande attityd behöver jag aldrig, aldrig knyta upp mig till en metod! Metoden blir då att bistå resultatet så att säga. De mest användbara metoderna är de som bäst tjänar mitt resultat. Om jag hittar en metod som passar bättre för det som jag vill skapa, så använder jag mig av den.

Ibland så måste jag också erkänna att de teorier och älsklingsidéer som jag haft sedan länge inte håller och då måste jag ändra riktning. Om jag håller fast vid de gamla så bakbinder jag mina händer innan jag börjat skapa.

Det finns massor av människor/konstnärer som satsar mycket på en metod och det är den som är det enda. Med hjälp av min skapande attityd kan jag alltså ändra riktning på ett naturligt sätt och hittar kanske nya spännande metoder att pröva i mitt gamla förhållningssätt. Att jag är öppen för möjligheter ger mig nya vägar som leder mig fram till nya erfarenheter och det är ju det jag vill.

Dagens arbete var en sliten och trasig linnebit som säkert många hade slängt. Men jag ville pröva hur jag kan gå vidare på detta med "trasor och lump"..................

3 kommentarer:

solange bonnet sa...

I see that you have the same directions of work: to experiment. Waiting the result with impatience. Have a good day

Gunnels blog sa...

Ja du har så rätt! Tack för en trevlig dag igår!

ewa-christine sa...

Thanks Solange and Gunnel.

Have a great weekend!