måndag 25 maj 2009

Spetsgåva....................vilken lycka!

Att få en gåva utan att ha gjort någonting är lycka. Några av mina/våra vänner kom förbi med en plastkasse och lämnade till mig för någon vecka sedan. Överräckte plastkassen och sa, "här får du, min syster har rensat ut sådant som du kanske gillar"!

Vad säger man? Vad gör man?

Jag blev så glad, för en "samlare" så är detta mer än godis, det är ögonfröjd, tittarglädje, skaparglädje, konst, det är också hantverk, tankeverk, och kvinnorkraft!

Nu kan jag fylla fler timmar i veckan med att ta, känna och lukta på spetsar!

Brickan förresten, en kopparbricka i Jugent, är den inte vacker?

5 kommentarer:

Ulla sa...

Oj det ser ut som i min mormors lådor! Och brickan är så vacker också.

Gunnels blog sa...

Mmmm, förstår att du belv glad öved den gåvan !

libbyquilter sa...

that copper plate is stunning and seeing it full of your new gifts/treasures is such a treat~!!~you must be elated~!!~ and i know that you will create some phenomenal works of art with every piece~!!!~


:)
libbyQ

Mimi sa...

Jag hade helt missat jugendkrukan i det tidigare inlägget, tack för att du påpekade! Tittade ju förstås på huvudgrejen, ditt mästerverk! Härlig bricka också i dagens inlägg. Och uppsala domkyrkas textilier var säkert en upplevelse att få se! Tänk att få en sådan gåva, härligt.
Angående min "förskräckliga" vas, så tycker jag ju verkligen mycket om den. Smaken ifrån farföräldrarna har inte riktigt gått i arv...

Lillemor sa...

Var nere i Åhus för ett par veckor sen o gick igenom skåpen där. Där fanns det också många fina kvinnoarbeten som låg till ingen nytta... Vad vackert det blir när det ligger samlat så där!