onsdag 29 juli 2009

Livs-autodidakt..............................!


Autodidakt betyder ju person som är självlärd! Och det vågar jag påstå att jag är när det gäller livet!!
Jag har haft livskunskapen på schemat varje dag, och jag har försökt att ha även livskänslan med. Det innebär också för mig att vara livsbejakande, att vilja utnyttja livets positiva möjligheter. För att kunna vara livsbejakande, så måste jag vara "livsduglig" tillräckligt frisk och stark för att våga leva och utvecklas. Visst är det är förunderlig känsla!!
Mitt "livselixir" (det som ger mig livskraft och livslust) är det som finns i "Mitt Vita Rike" och så många gånger jag ställt mig en "livsfråga" (en sådan fråga som är av betydelse för mig) varför just VITT??
Det är inte så enkelt att svara på detta men jag har kommit fram till att det vita är mitt livselixir, och att det är viktigt för mig är ingen tvekan. Det ger mig livskraft, det ger mig livsglädje, det ger mig livsluft och jag känner en stor rikedom i alla de små ting som jag har samlat genom åren. Men också att det finns en familjekänsla, blandat med intresse, hobby, men också skapande arbete i form av mitt textila intresse.
Dagens bild en lite speciell, om du förstorar den så ser du en liten duk, tätt, tätt broderad på linnetyg för länge sedan i ett mönster så fint, så fint. Min mamma hade den i skåpet trots att den var sönder på flera ställen. Jag tog vara på den mittersta biten som inte var sliten och passade på att sätta in ett kort på några barn (släktingar) som vi inte vet egentligen vilka de är mer än släkt. Pärlstickade runt om och förgyllde det hela med 2 guldknappar från ett par byxor som jag hade som barn. Till detta så satte jag en engelsk mycket gammal spets.
Och nu så har jag fått med fotografen som tog kortet en gång, barnen som medverkade för länge sedan, mamma som broderade en gång och köpte spets och sparade, sydde mina långbyxor där knapparna är kvar och jag. Men också en gammal spets från min faster att pryda den lilla "Art-Quilten" med upptill.
Är inte detta livsbejakande, som ger livskfraft och livsluft?
Jo helt klart för mig!!
Vad har du som ger dig livskraft, vilka livsfrågor ställer du dig, vilket är ditt livselixir? Ställ dig dessa frågor, du får fantastiska svar!!!

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Man riktigt känner att detta är ditt livselexir, det är så mycket DU!

ewa-christine sa...

Tack Gunnel det värmer verkligen!!

wandar-wanda sa...

Hi Ewa , beautiful art. work !!!