måndag 20 juli 2009

Små tillbakablickar.....................
Det blir ganska många tillbakablickar dessa dagar i form av att göra klart många av de projekt som jag gjort de sista åren. Det har varit en hel del experiment, olika tester, men också prover på olika tekniker av olika slag.
Alla dessa tillbakablickar ger också minnen. Vem eller vilka som var med. När jag gjorde det, och hur jag gjorde det ena eller andra försöket. Många av dessa prover har jag efter olika kurser och work-shops. En del är jag nöjd med andra mindre nöjd. Och det hör till.
En sak har jag bestämt i alla fall.......................inte ha så mycket ofärdigt liggande. Det känns bättre att ha det färdigt och kanske liggande än tvärt om.
Många av de metoder som har tagits fram i kurser och workshops är gamla metoder, men ibland så låter det som om de är helt nya! Jag har haft återblickar som det är ju återvinning även detta att underhålla de gamla stygnen, att återvinna slumrade material, att återvinna teknikerna.
Jag har också haft tankar varför det är så viktigt att titta bakåt. Det handlar om vår "historia" och när vi tittar bakåt, så kan vi också se det "idag" och kanske föreställa oss "morgondagen".
Det hela får perspektiv, men också "rörelse" för att inte tala om "frihet"!

2 kommentarer:

annicka sa...

när jag är på jobbet är min ständiga följeslagare att " vi behöver se bakåt för att kunna gå framåt..." du visar på att det är - i mitt tycke -ändå viktigare att göra det i sitt privata liv- tänk så mycket man kan få syn på- dessutom välja det man vill få syn på...

ewa-christine sa...

Annika, så klok du är!