söndag 2 augusti 2009

Låt minnena få en ny form......................!


Ett litet monogram, en bit spets och ett avtryck av ett foto............. kan bli ett litet collage i all sin enkelhet.
Min livslust och arbetslust får jag genom att jag är delaktig. Men också genom att bejaka och våga bejaka det som är livets positiva möjligheter. Vad händer då om du har denna livssynen och möter människor som "klagar, dömer, och tom kritiserar" ni står mil ifrån varandra.
Antingen så faller vi in i det negativa, eller så arbetar vi så att livskrafen och livslusten skapas. Det är mitt eget arbete. "De negativa" finns runt om oss ständigt. Det handlar om att jag skall orka stå emot. Våga vara mig själv, bejaka det som bjuds, försöka skapa glädje och lycka för min egen skull. Detta skapar upprymdhet. När vi känner personlig glädje så gör vi det när människor runt om oss skapar glädje och människor vi tycker om. Dessa människorna umgås jag med så ofta jag kan. De är de som bryr sig om mig, som verkligen genuint är intresserad av hur jag mår. Dessa mina "glädjeämnen" underhåller jag så ofta jag kan.
De andra då?
Ja de finns ju där, och det är inte jag som kan ändra på dem. Utan dom själva, om dom vill!!

2 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Nej du har så rätt, man kan inte ansvara för andra människor bara för sig själv.Vi kan inte ändra andra människor men oss själva; hur vi förhåller oss till dom

ewa-christine sa...

Ja du, det är sant!