torsdag 3 september 2009

ett ATC.....................


Början till ett ATC (Artistic Trading Card) sådana som man byter med andra.
Idag har jag en fundering kring vänsterhänthet. Jag ställer frågan vad har jag och Charlie Chapplin, Danny Kaye, Greta Garbo, Chirley Maclaine, Paul Mc Vartney, Cole Perter, Ringo Star, Pablo Picasso, gemensamt jo alla är vi vänsterhänta!
Vad har jag och Michelangelo och Leonardo da Vinci gemensamt? Jo vi är dubbelhänta.
Visst har detta påverkat mig, och ja, man band min vänsterhand i stolen med läderrem i skolans första klass. Men jag vet också att jag funderat många gånger på varför jag går åt motsatt håll än min omgivning, samt hur jag sätter böcker i bokhyllan. För mig är varken höger eller vänster ensidigt, utan jag tillåter mig ha dubbeltänkande. Högerhänta däremot "förbehåller sig rätten till" till att det är höger som är det rätta och riktiga. Detta finner jag också intressant.
Det finns en hel del spännande litteratur som belyser detta med vänsterhänthet.
Det var tex under senare åren av sitt liv som Leonardo Da Vinci utvecklade alla sina talanger. Det känns ju befriande ur många synvinklar. För fem år sedan började jag teckna med vänster hand efter många, många års skrivande med höger. Det var befriande och jag har fortsatt med vänster hand och tecknandet.

6 kommentarer:

Murgelchen94 sa...

Congratulation your decision.
LG,
Helga

ewa-christine sa...

Thanks Helga...........!!

Ulla sa...

Så inspirerande blommor.

Trevlig helg
Ulla

Gunnels blog sa...

intressanta tankar!

Trevlig helg!

LOVE STITCHING RED sa...

Beautiful work Ewa-Christine

annicka sa...

Å så befriande att använda båda händerna- tänk så vansinnigt korkat det var förr när man var tvungen att skriva med höger...tur att du gjort revolt mot det!!!
Jag är högerhänt men har mycket svårt att skilja på höger och vänster...det innebär att ingen i min omgivning litar på mina vägbeskrivningar....