fredag 25 september 2009

I all sin enkelhet...........kan även en liten pryl "säga sitt"


Det var roligt att göra både en framsida och en baksida på detta lilla nålbrev. Det är olika sorters stygn, hel 5 olika, franska knutar, kedjestygn, efterstygn, knapphålsstygn och langettstygn. Samt att det är lite pärlbestrött på hjärtat.
Samtidigt som jag jobbade med denna lilla sk "inspirationsuppgift" så började jag tänka helt ofrivilligt på:
Joharisfönster är en modell som visar på hur man kommunicerar och kom på 50-talet. Det används för ökad självinsikt och samarbete. Men också för att förbättra kommunikationen mellan människor i grupp exempelvis..Mycket handlar om hur vi samtalar med varandra. Vad vi säger och inte säger. Man brukar beskriva det utifrån några enkla begrepp, vad jag vet om mig själv (öppna delen), vad jag inte vet om mig själv (blinda delen) vad andra vet om mig (fasaden), och vad andra inte vet om mig (okända delen)
Det är också utarbetat en sk kommunikationsstil så man kan hitta vem som har en öppen kommunikation, eller vem som är tyckare, frågare eller mussla.
Att veta lite om sitt öppna del och ju mer man känner till om sig själv ju enklare är det med min självkännedom. Samtidigt som vi givetvis kan öka vår kännedom genom att lyssna.
Min slutsats blev ganska intressant och den har med nästa projekt att göra. Så nu sätter jag igång med detta med stor inlevelse och motivation.


5 kommentarer:

libbyquilter sa...

yes~!!!!~
the inside should be as beautiful and interesting as the outside and i think you are right: this applies to people as well~!!!~

very interesting where you find your inspirations~!~

:)
libbyQ

ewa-christine sa...

Thank you, and have a nice weekend

Gunnels blog sa...

Åh, du är då på g igen! Underbart!

Miki Karson sa...

ewa-christine..miki taught me this from one of her psych textbooks it was interesting and has much deeper implications than a blog can relate. She also talked about learning the layers of being"open" without being "disclosing" and asked me to tell you she is looking at these concepts in your new work...she sends smiles..kromo for miki

LOVE STITCHING RED sa...

Jag älskar verkligen din vackra hjärta stift och nål fall. Det är en härlig Keepsake

Greetings, Carolyn