torsdag 24 september 2009

Pågående projekt.....................

Detta skall bli ett litet nålbrev. Jag äger inte ett sådant och jag har verkligen behov av detta.
Samtidigt så är det ett experiment. Jag broderar på både bak- och framsida........

Nu behöver inte handarbetsfröknarna förfasa sig över baksidan, eftersom den är fint broderad istället för att bara vara en baksida!!

Jag tänker lite på handarbetsfröken förr och idag. Undrar om det är stor skillnad, jag undar också om dom följer "trender" och låter barnen få vara så fria och skapande som dom vill.
Min handarbetsfröken var nog av den "gamla sorten" och jag var dessutom vänsterhänt. Jag kunde sticka och virka det var inga bekymmer, men att brodera och sy med vänster hand var nog för mycket för henne. Som barn kom jag på att om jag hade en spegel framför när fröken visade mig hur man syr kunde jag förstå, eller om jag satt mitt emot henne så såg jag också hur hon gjorde.

MIna föräldrar och fröken var helt överens om att jag inte skulle brodera med vänster hand. Jag skulle sy på maskin istället. Men jag broderade i "lönndom" och det har ju gjort att jag haft många trevliga stunder med mig själv, långsamhetens lov eller mentala broderistunder.

4 kommentarer:

Lenis sa...

Nu tar jag dig på orden och säger ett stort TACK till dig här. TACK för skjutsen idag och TACK för all hjälp. Det var superkul att träffa dig i verkliga livet! Vi ses i november!
/Madelene

Gunnels blog sa...

Det ser jättefint ut detta, charimgt!Vi får hoppas att utveckligen gått fram i våra skolor och att nutidens textillärare är friare i sin undervisnig, men jag tror och hoppas det !

ewa-christine sa...

Tack detsamma, och visst hade vi kul!!

Ja Gunnel, vi hoppas och tror....!

libbyquilter sa...

what a wonderful needlecase~!!!!~

not only can you embroider left handed but you do it with such beauty~!!~!

:)
libbyQ