måndag 5 oktober 2009

Naturens språk...............

Naturen talar sitt eget språk. Ibland kan jag tjusas av detta och tänka hur det kommer sig att vi tycker om det som är åldrat, det som fått patina, och de saker som är antika och sedan glömma våra gamla som finns på olika institutioner - helt enkelt stoppa undan dem.

Det betalas ett högt pris på en gammal pryl på auktion, vi får betala dyra pengar i antikaffärer, hit kommer det som har något värde. Visst är det intressant.

När man då får följa någon äldre och se hur maten serveras, hur deras liv blir inrutat av tider som inte passar dem, hur deras intressen avtar och stimulansen inte anpassas till ålder, då blir åtminstone jag ledsen.

Den yttre fasaden är putsad..............utåt sett så ser det bra ut.............många tankar finns som aldrig sägs................


Men säger du, dom har det så bra...........................jag vet att det dom önskar sig mest , att ha någon att prata med, ha någon som sitter tyst vid deras sida och bara är, finns inte!!

Visst är det märkligt!

3 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så kloka ord! Glömde att säga i förra inlägget att dina rosor är så vackra!

LOVE STITCHING RED sa...

Är det en grinden?


Ja, jag håller med Gunnel. Dina rosor är mycket vacker. Jag sa ju på engelska och nu på svenska!

Have a happy day

Mimi sa...

I Finland har det just kommit upp att de direkt vanvårdar äldre människor på vissa ställen. Visst är det gräsligt. Själv har jag en dement mamma som jag försöker hålla hemma så länge det går. Men inte kan jag heller sitta bredvid henne mer än en stund varje dag, man har ju jobb och familj att ta hand om också.