tisdag 15 december 2009

Nu är den klar, min vita Mini-art-quilt..............


Så var den klar min vita mini-quilt. Jag har gjort två stycken i samma teknik. Jag är lika nöjd med båda. Den ena har fått nytt hem, den andra stannar hos mig. Jag känner en stor ödmjukhet inför dessa två quiltar om man nu kan göra det för en "död" sak. Men mormor har vävt bottentyget på även denna quilten och garnerna kommer från min mamma. Mormor vävde tyget i början på 1900-talet innan hon och familjen åkte till USA. Sedan kom dom tillbaka och mormor lämnade tre små flickor ensamma med sin pappa. Allt fanns nedpackat i stora koffortar varav en av koffortarna har min ena dotter. Textilier kunde inte förvaras i uthus, utan alla koffortarna med textilier stod inomhus hos en släkting. Övrigt fanns i uthuset som brann innan mina morföräldrar kom hem. Detta innebär att släktens alla möbler mm bara brann upp.
Textilierna som finns kvar är i olika kvalité en del helt utomordentliga, andra mycket slitna och de är av de slitna textilierna som jag gör mina vita quiltar. Det finns lakan med mittsöm där mitten är helt utsliten med fotsidan och huvudsidan går att använda. Där finns handukar, dukar, och alla har en underbar yta och en fantastisk patina.
Jag älskar att arbeta i mitt vita!!
Och nu undrar ni varför arbetar jag nu då i svart som jag gjort ett tag.........jo en hemlighet, de är mina skisser till det vita!!

7 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så bra att du känner dig nöjd, och kul att du ska behålla den själv :-)
Och spännnande historia bakom

Ingrid sa...

Tänk att gamla slitna broderier kan bli något så vackert!

solange bonnet sa...

Wonderful embroidery!!!
I like your explanations on the origin of the things, thank you.

Lillemor sa...

Det man vet om proveniensen ökar föremålets värde - som Knutsson säger i Antikrundan... Fina grejor!

Murgelchen94 sa...

I love it.
LG,
Helga

Gunilla.B sa...

Så mycket minnen det finns i dina textilier! Underbar art quilt.

ewa-christine sa...

Tack snälla för fina kommentarer. Jag känner mig glad att jag gjort klart denna. Nu väntar nästa......är man "riktig"??!!