lördag 19 december 2009

Vad vi gör, vad vi inte gör, och varför vi gör......

För ett bra tag sedan var det några som kom på att vi skulle ha ett teama, det blev "höga visan" och jag gjorde denna quilt till detta. Sedan dröjde det, och det dröjde, och det dröjde ännu längre och ingenting hände, då gjorde jag en till, och det dröjde och då blev det en till. Nu hade jag 3 stycken quiltar i ämnet. När så utställningen blev av var det bara att välja.

Denna quilten var inte med, det var den första jag gjorde. Om man förstorar upp den så ser man det bättre.

Så tillbaka till rubriken det är ju vad vi gör som är viktigt, inte det vi inte gör och i mitt fall så gjorde jag flera stycken och på så sätt kunde jag välja. Varför gjorde jag då flera stycken? Det finns många förklaringar, en av dem är att jag oftast får sk "flow" det går så lätt, det flyter och inspirationen frodas, en annan är ju att testa och se vad som händer om jag vänder på något och testar någon ny idé, det tredje är ju att både inspiration och motivation är så lätt att arbeta med och då gäller det att ta vara på stunderna.

Men sist och inte minst, temat var spännande det lockade fram många funderingar och tankar från dåtid till nutid, från sättet att leva, sättet att tänka och att det fanns tankesätt för så länge sedan i biblen som stämmer in i våra dagar.

Ha en skön helg...............................................

2 kommentarer:

Jane S sa...

Helt rätt, ibland fokuserar vi på fel saker.

Tack för det här bloggåret, det har varit givande att följa dig.
Önskar Dig God Jul och ett Gott Nytt År och en härlig resa!
Kram Jane i Ödeshög

ewa-christine sa...

Tack så mycket, du är alltid lika positiv, hoppas du får en fin jul och ett gott nytt härligt år!