tisdag 29 juni 2010

Värdering......................


Med tanke på de två sista dagarna så har de handlat om mina olika konton, vad som är viktigt i livet, och vad som skänker tillväxt. Jag har arbetat hela mitt liv med tillväxt, att se möjligheter, att våga förändra både yrkesmässigt och privat. Men också att vara NÖJD!
Det är knappast någon idé att gräma mig, eller tänka om jag gjort si eller så, det är en bättre strategi att hitta egna källor, och egen kunskap till utveckling oavsett det är ett företag eller en privatperson. Det tar för mycket energi.
Så välja bort var en strategi som fungerar. En annan handlar om värdering. Om jag värderar min tid så ser jag snabbt vad som känns bra och vad som känns mindre bra. Det är utgångspunkten i detta tänkandet.
Så slutsatsen blir: "värdera din tid och förhandla om priset"!
Både privat och i jobbet såklart!

5 kommentarer:

Jane S sa...

Du är klok du! Inte förrän de senaste åren har jag kommit till slutsatsen att välja bort såna som slukar min energi och inte ger tillbaks. Och att avsluta sånt som jag gett mig in på när det inte tillför mig något längre. Det handlar inte om pengar, utan livskvalité!
Det du skriver får mig ofta att tänka på hur jag själv är och hur jag tänker i olika situationer.

elsamarianne sa...

Det handlar ju också om att våga, ta plats, tänka på sig själv, finna ro i nuet och titta nämare på sitt liv.
Istället för att vara till lags, vara duktig flicka och följa strömmen.
Kanske typiskt min generation. Efterkrigsbarnen.

elsamarianne sa...

ps. vilket fint rullställ du har!

ewa-christine sa...

Jane, så bra att du kommit till insikt. Ja du har så rätt, vår livskvalité går inte att mätas i pengar, men i lust och glädje!

Elsamarianne jag håller med dig, våga är ett bra ord. Det ordet har bara fyra bokstäver och står för så mycket!!

Och ja visst är det underbart "rull-stället" helt outslitligt......

Gunnels blog sa...

skulle egentligen skrivit på ett annat inlägg, men fick ingen ordverifiering, igen (trots att det inte var på iphonen utan datorn)
Ja, ja jag håller med dig i dina visdomsord det vet du ! Och allt tål att höras om och om igen, för att ständigt påminnas om vad som är viktigt i livet. Och välja / välja bort det vi själva mår bra av.
Jag gillade dina ord "samla på ljus" det är det jag gör nu också nu på sommaren. Försöker att fylla på mina energidepåer inför vintern
Ha det gott
Kram