lördag 14 augusti 2010

Mitt färdsätt...........

Ett av mina "verkstyg" är nog att gå, eller promenera. Numera pulsträna! Eftersom jag tror på tesen att konst är en inre process, men också en yttre passar detta färdsätt mig mycket väl. Jag läste en bok en gång om nordamerikanska indianer som gick för att söka sina visioner. Men så långt har inte jag gått ännu.........vem vet?

Tom Jesus gick ut i öknen i 40 dagar och 40 nätter för att förbereda sig inför framtiden.

Leonardo da Vinci visste det, Walt Disney visste det, även Steven Spielberger vet det. Alla dessa hade eller har sina drömmar. Deras drömmar om framtiden och nutiden. När man går så kan man använda tiden att gå in i sin "drömtid" och där skapa och "se" vad som skall göras. Detta har jag gjort under sista året och snart så visar jag min dröm! Ja det är min utställning!

Hjärnan som muskel är ju fantastisk och det går att öva upp denna muskel som vi ändå bär med oss till en riktigt trevlig kamrat. Det handlar bara om att bestämma sig. Det gjorde jag för många år sedan och sedan dess har "muskeln och jag" haft otroligt kul. Bland annat så hjälper den till med "tänket".

Här kommer ett citat:

I en ytterst sann bemärkelse är vi författare till vårt eget liv!
Mandy Aftel

Vi behöver ha tillgång till material som är vårt eget liv, och använda de material som är bra för utvecklingen. Om du skulle göra en livsberättelse eller levnadsberättelse vad skulle den innehålla, hur skulle den se ut, och vad skulle du ta med? Skulle du utlämna något? Eller lägga till något?

Mitt skapande består av två delar dels min livsberättelse, men också min levnadsberättelse. Det är inte riktigt samma sak. Vilken jag visar i min utställning, ja det får man nog gissa sig till tror jag!

Till sist "grattis lilla mamma" idag skulle du varit 98 år om du levat, men du dog på min 50-årsdag!

Ha en härlig lördag, och tänk på din promenad!

2 kommentarer:

elsamarianne sa...

Jo det är ju jättebra att promenera. Jag gör det också, och gärna med stavar. Men just nu är jag lite "justerad" så jag kan inte ge mig ut. Får räcka med eftertänksamhet i det lilla inomhus...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Hoppas att justeringen gör att du blir bättte.