torsdag 30 september 2010

Min röda "tyghistoria"...........


En del av min "röda tyghistoria" är framtagen upplockad och tittad igenom. Det är tyger från min familj genom åren. Sådant som varit eller skulle blivit något. Att städa i mina skåp och lådor har varit en utmaning. Att sedan få tänka ut nytt användningsområde för dessa gamla tyger har också givit glädje. Återbruk är ord som klingar i mina öron.

Jag fortsätter mitt studerande i höst också på Lindöpings Universitet och tänkte att det röda kunde kanske få en liten plats i mitt skapande. Det som är glädjande med Linköping är att få "samtalspartners" och titta på min egen utveckling, men också följa andras.

Kombinationen blir röd/vit, det känner jag starkt för. Vart detta leder vet jag inte, men det känns utmanande att börja tömma hela den röda garderoben (det har faktiskt blivit en hel garderob med röda tyger genom åren).

Samtidigt så blir det en dokumentation av min "skattkammare" som många av oss har. Att följa arbetet, se vad som blir kvar eller inte kvar. Men också se vad tygernas tysta språk för med sig Jag ligger i startgroparna........

Något som jag tänker på är vad vi har vi våra garderober. Man sa en gång att om man tittade in i en kvinnas handväska kunde man säga "vem hon var", men det var nog inte helt sant. Jag hade inga tyger i min!

3 kommentarer:

elsamarianne sa...

I min handväska, på den tiden man orkade släpa runt på en sån, så hade jag allt möjligt och omöjligt. Det håller minsann i...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Hm, vad hade du??

Lillemor sa...

Hm - släpar inte alla kvinnor runt på handväskor??? Min känns som en livlina...
Som jag sagt tidigare Ewa-Christine, så gillar jag dina röda tyger. Ska bli spännande att se vad du gör av dom...