söndag 24 oktober 2010

Minnesblock, Minne och historia.....


Tänk vad våra minnen berikar oss när vi ser tillbaka. Först så har vi bara några minnen, sedan växer de till en hel historia. Jag blir lika "tjusad" över alla de minnen som jag kan ta fram ur min "textila skatt" och sedan dessutom skapa några små berättelser om och kring.

När jag håller på att arbeta med allt mitt röd-vita så ser jag vilken skatt bara detta är.

Det finns ett indianskt ordspråk som säger att varje människa är ett hus med fyra rum, ett fysiskt, ett mentalt, ett känslomässigt och ett andligt. Jag har nog ett femte, där det finns en riktigt stor skattkista också.

Detta rum är som en välkomnande "fri-stad" där det råder ett lugn och en stor glädje. Indianerna sa också att lugnet och fridfullheten kommer innifrån oss själva. Och jag tror i dagens samhälle där tiden går så fort, är det än viktigare att ge sig själv "inre stillhet" och lära oss den mentala kraftens hälsa.

I detta mitt rum eller min "lustgård" så hittar jag alltså den balans som är så viktig, och det som är intressant är ju att det går att hitta i många andra saker också, bara vi gör våra medvetna val.

Att skapa det "hem" eller den "arbetsplats" som vi behöver är våra personliga val........jag har idag gjort mitt val och det känns härligt!

Rom byggdes inte på en dag, var det något som uttryckte.............jag skulle vilja åka just till Rom för att få perspektiv på detta svar!!

Detta känns hoppfullt!!!!!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Så fina quiltar,
har precis suttit och tittat på gamla foton när barnen var små vilka minnen:-)
tänkte på det du skrev om glädjeämnen,vad många det finns om man tänker efter,en fortsatt glädjefyld söndag till dig:-)