onsdag 6 oktober 2010

Textil nyckel 1

Igår så introducerade jag detta med "nycklar" och skrev att idag skulle min Textila nyckel nr 1 presenteras. Jag vill understrycka att de också går att använda på andra "dörrar" och i vårt vanliga liv.

Textil nyckel 1: Focus och koncentration

Jag blir det jag tänker detta visste vi för många år sedan, men inte förrän på 80-talet så uppmärksammades sättet hur vi tänker och vad vi tänker. Detta har jag berört tidigare. När det gäller mitt textila arbete så underlättas detta genom att jag focuserar mig och sedan koncentrerar mig på arbetet som jag skall utföra. Foccusering och koncentration kan ske på många olika sätt, beroende på vem vi är och hur vi är. I det textila skapandet för mig och i övrigt skapande så gör jag inte allt på en gång utan jag försöker att göra klart så mycket som jag bestämt mig för. Om det är något jag påbörjat och sedan lägger åt sidan för jag hittat något nytt roligt att göra (vilket är mycket vanligt) så har jag en låda som jag lägger ner arbetet i. Ofta är det så att detta arbete inte har "mognat" och ligger det uppe eller ivägen för det som jag för stunden håller på med, så tar det energi. Så är det ju också i våra övriga liv eller hur?
Splittring, för mycket påbörjat, massor av "ostrukturerade tankar", alla jag vill, jag är sådan är sådant som tar bort focus och koncentration.

Idag är det foccus och koncentration på att göra det sista i den röda studion, dvs jag skall ordna i skåpen sedan är detta färdigt och jag kan focusera mig och koncentrera mig på min röd/vita tid och projekt. Det känns bra.

Ha en skön onsdag..............och hoppas du har något att foccusera och koncentrera dig med!


5 kommentarer:

elsamarianne sa...

Focus och koncentration kan man komma långt med, om du ursäktar ordvalet. Hela kroppen har nytta av detta. Fokuserar man på andningen så hjälper det till både i stress-situationer och när man ska koncentrera sig.
Att lägga undan halvfärdiga arbeten och inte bli stressad för det, utan låta dom "ligga till sig" är ju nåt man måste lära sig. Om man slutar bli tävlingsinriktad, även mot sig själv, så har man vunnit mycket.
tänker
elsamarianne

ewa-christine sa...

Så sant, om du utgår från orsak-verkan perspektivet och sedan lägger till första nyckeln som är focus och koncentration, så kan du sedan i efterhand se dina resultat i ett nytt ljus. De växer helt rätt till sig, visst är detta fantastiskt!
Så är det med allt egentligen och det är inte nytt heller, men behöver tas upp och tänkas till kring eller hur??!!

annicka sa...

Ja så kloka tankar du förmedlar.
jag brukar tänka att allt har sin tid...även påbörjade alster som inte vill sig...deras tid kommer ...

ewa-christine sa...

Jo du Annika, det ligger mycket i detta din tanke!

istrobeck sa...

så fint det blir med allt det röda och vita
gillar ditt uttryck att arbetet ska mogna till sig,känns helt plötsligt mycket bättre med alla UFO:-)