fredag 15 oktober 2010

Textil nyckel 10

Så har turen kommit till sista textila nyckeln och det blir 2 nycklar på samma dag!

Textil nyckel 10 att synas

Om jag skall kunna göra det jag älskar allra mest, så har jag att våga visa upp det jag skapar.
Jag skall våga visa upp mig både i lokaltidningen, på utställningar, och här på bloggen.

För att våga synas måste jag också vara STOLT över det jag gör.

Jag är STOLT över att ha tagit tillvara hela detta stora arv som jag ärvde och inte visste vad jag skulle göra med det i 20 år. Men idag vet jag. Jag är stolt över att kunna ha tagit hand om hela den handarbetsaffär som jag ärvde av mamma när hon gick bort (dessutom på min 50-års dag).
Och jag är stolt över att ha förvaltat de arv som mina föräldrar lämnade efter sig i form av textilt skapande. Som vänsterhänt flicka var väl kanske det inte deras dröm att jag skulle "sömma" eller skapa. Mamma ville jag skulle läsa. Läs, sa hon alltid.

Ja jag har läst, jag har nog läst i hela mitt liv och detta mitt läsande har fört mig på så otroligt spännande vägar. Jag är beteendevetare med inriktning på företag, personal och ledarskap. Jag är också etnolog med minne och historia som specialitet. Därtill är jag utbildad informatör med utbildning som specialitet. Men jag är också ordblind, sifferblind och vänsterhänt med en liten tillstymmelse till skelögdhet (ler).....tänk så det kan arta sig.

Just nu läser jag igen, jag vill lära mig så mycket jag kan om det textila och jag vill dokumentera alla de skatter som jag har i mina gömmor.

Om jag är rädd för att ha läst för mycket, nej, icke sa nicke.......ju mer jag läser ju mer förstår jag att jag inte förstått!

Det kan kanske komma ett och annat klokt ord här i bloggen, och det märker jag genom alla fina mail som jag får, men också härliga blogginlägg.

Meningen med denna blogg är att inspirera, bli inspirerad, kanske se ditt eget arbete i nya ögon, våga testa på nya saker. Men också att dokumentera och visa på mitt textila arbete.

Hoppas att du följer med mig några fler gånger och gärna hör av dig, det känns otroligt roligt att höra från dig.

Min mailadress är: ubismo@telia.com


HA EN HÄRLIG DAG.........

5 kommentarer:

elsamarianne sa...

Denna sista nyckeln knöt ihop allting. Har varit lite nyfiken på hur du "blev som du blev" och var du har dina rötter. Nånstans så finns textilintresset inbäddat i ens uppväxt och att lära sig saker har också sin början tidigt. Det kan ta ett bra tag innan man inser att man vill lära mera, mera, mera.
Sen går det inte att sluta. Internet har ju öppnat upp en hel del och skapat nya intressen, men djupt inne ligger vår uppväxt och präglar oss.
Vissa saker, som textil, kommer väl från den första väv som sattes i urminnes tider, och har lagt sig inne i människans innersta skrymslen.Som en glädje i skapande och värmande, och skyddande- det ligger i vår natur.
Tror jag...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Så rätt du har, en självfrände!
Tack Elsamarianne........för dina fina synpunikter.

Ingrid sa...

Jag har alltid ett leende på läpparna när jag besöker din blog,det blir många aha,ja just det!
Jag förstår att du är stolt,det ska du vara,det är så spännande och inspirerande att följa dig här,TACK!!

Gunnels blog sa...

Klart du ska vara stolt! Och att förkovra sig och bilda sig kan man hålla på med hela livet på olika sätt!

ewa-christine sa...

Ingrid och Gunnel tack för era kommentarer.
Härligt att ni gör "avtryck" här.