lördag 9 oktober 2010

Textil nyckel 3


Denna textila nyckel har 2 delar. Därav samma bild men 2 olika bilder.......

Textil nyckel 3 Mål och Målbilder

Mål och målbilder är samma sak i vad vi arbetar med. I det textila arbetet så tycker jag att personligen det känns enklare att ha dessa mål och målbilder i arbetet. Andra som jobbar har kanske inte varken mål eller målbilder, dom arbetar för att det är kul, för att "fly" en stund, för att det är roligt att träffa likasinnade, för att dela ett intresse med andra. Andra ytterligare har ett starkt behov att uttrycka sig, eller förmedla något. Vi är alla olika och vi har alla olika behov.

Poängteras bör att mina mål är mina mål och mina målbilder är mina egna. Ingen annan kan dela dem om jag inte har förmedlat dem. Jag är noga med att ha mina mål och målbilder för mig själv. Det kan finnas delmål som jag ibland delar med mig, och det är mer som en tanke eller en fundering.

Orsak, verkan, focus och koncentration, uppfattning är nycklar, textila nycklar som tillsammans med mål och målbilder skapar en enhet, där de inbördes kan byta plats. De är inte så strikta och ordentliga nycklar, utan busiga och lekfulla.

Dessa mina nycklar är till för att jag skall "öppna dörrar" och vara nyfiken att se på olika saker som jag skapar på ett nytt sätt och inte bara skapa för skapandets skull, jag vill ha en egen mening med det som jag gör.

Vidare så är "mina nycklar" en kompanjon, som jag kan lägga åt sidan ibland för att på nytt ha en dialog med.

En sak är säkert, vi alla har olika nycklar annars kan vi inte komma "hem"...........

Ha en underbart skön lördag, idag skiner solen och hösten är på ett strålande humör!

3 kommentarer:

elsamarianne sa...

Orsak och verkan, koncentration och fokus, bortse från tävlingsmoment både mot sig själv och andra, och så lekfullhet. Dessa hörnstenar kan man luta det mesta på...
ha en skön fortsättning på helgen önskar elsamarianne

ewa-christine sa...

Ja du, ingen tävling här inte!!

Gunnels blog sa...

Så mycket funderingar och tankar - och ja, budskapen går fram :-)
Ha en trevlig söndag!