söndag 10 oktober 2010

Textil nyckel 4

Nyfikenhet, undersökande, testande, prövande, manipulerande med textilier, men också letande, lärande, informationsinhämtande, kommunicerande allt detta hör hemma med denna nyckel.

Textil nyckel 4 ideér och kreativitet

Ofta är tillfälligheter sådant som skapar ideér och kreativitet. Hela tiden så kan en serie händelser och dessa händelser är ofta rena tillfälligheterna som gör att saker och ting sker. Det innebär också att vi skall lägga planerandet åt sidan ibland, göra utsvävningar, kanske göra två saker på en gång (mot alla odds om foccus och koncentration bla).

Jag har ändrat på mina ordval som tex planering. Jag har döpt om dem till "mina riktlinjer" och i dessa finns också mina syften (om varför jag gör det jag gör).

Så att införliva riktlinjer i textil nyckel nr 4 gör att mycket mer känns tillåtande, och dessutom viktigt är en härlig känsla.

Detta tar bort alla inte, måste, ska och bör!

I går sorterade jag mina garner och hittade massor av härliga små bollar som bara låg. Kanske jag skulle hinna göra något vi närmar ju oss jul!

Julklappar redan, ja de ingår i mina riktlinjer så varför inte.

Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

elsamarianne sa...

Varför gör jag vissa saker, så som broderi och stickning. Stickar gör jag för att ofta tillverka nåt som ska användas. Broderi för att jag får utlopp för min kreativitet och det fria broderiet för att frigöra mig från alla måsten som man lärt inom textil i skolan....ett stygn ska se ut på ett visst sätt och ha en placering. Det fanns inte plats för utsvävningar i grundskolan...
och längre än så gick jag inte vad gäller texil, även om jag idag ångrar detta.
ha en skön söndag
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

En intressant vinkling, jag har funderat på samma sak!

Yitte sa...

Hi Ewa-Christina, I love the art that you are creating on the moment. Is it for a new exhibition or is it a new challenge of art for yourself??? The translating of your blog is not really clear for me. But your art speaks for itselfs it's beautiful!!

solange sa...

Beautiful knitting. I like your imagination.
Have a good week.

ewa-christine sa...

Thanks a lot, I am so pleased!