lördag 20 november 2010

Ibland lite "ring-rostig".............

Ibland så kan jag känna mig lite "ring-rostig" jag också. Jag hörde ordet för några dagar sedan och kom att tänka på vad det egentligen betyder.......

Enligt ordlistan så betyder det "otränad, i dålig kondition, ur form, stel, ovan".......

Att bli "ring-rostig" innebär att allt som vi inte gör dagligen eller väldigt ofta ger oss denna känsla, vi får "rost" i vårt görande och låtande helt enkelt.

Sedan slog det mig, att det är inte så mycket som jag idag behöver känna ringrost för som väl är, men tidigare innan jag gjorde mina medvetna val, var känslan där ofta.

En av orsakerna varför jag gör en visionsplan med mål är bland annat just för att jag inte vill vara i tillståndet "ring-rostig" utan hålla på med det som jag önskar och vill. Detta var en av mina "fri-heter" som jag hade som vision och där jag lever idag!

Vilken tur att det kommer människor i ens väg som ger "upplysning" om väsentligheter och tankar som påverkar vårt liv och vårt sätt att vara!

Ha en skön lördag, idag skall jag vara försiktig med kalorier!!


4 kommentarer:

Ingrid sa...

Mycket tänkvärt,som man brukar säga,det mesta sitter i "knoppen"
Önskar dig en skön helg:-)

Gunnels blog sa...

Det kan ju vara så också att man tycker lite för mycket saker är kul? Så det som man inte har hunnit med på ett tag, så så känner man sig ringrostig där ? Ha en fin lördagseftermiddag!
Bilden är så läcker !

elsamarianne sa...

Här är en som verkligen är ring-rostig. Sånt här väder gör så ont i mina leder. Har ull närmanst kroppen och håller mig nära elden idag.
ha en skön helg
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Tack för kommentarer............intressanta växlingar!!