måndag 15 november 2010

Personligt ledarskap forts.....


När du accepterar "personligt ledarskap" så accepterar du också dig själv, dina behov, och din omgivning. Det handlar alltså inte om "ego-ism" utan snarare att acceptera dig själv för den du är. Du suddar ut avundsjuka, du suddar ut missunsamhet, du suddar ut att titta på din omgivning med en önskan om att det var du......som var din omgivning!

Du är istället öppen för impulser från din omgivning, och är i stånd att ständigt våga utveckla dig och kan lära något av den du möter eller väljer att möta just av denna anledning. Du försöker hitta "din kunskap" och tillägna dig denna.

Det handlar om "den inre hälsan" där du själv har en uppfattning om att du har egen "jag-kompetens", du har ansvar för dig själv, och du har personlig makt. Du är medveten om att din omgivning har en social medvetenhet, med "regler och system" och mellan dessa två pooler finns en klar dynamik med både utmaningar, förväntningar och mål.

Jag känslan (jag duger, jag kan, jag vill bland annat) finns i din inre miljö. Du utvecklar din "jag" känsla och din "betydelsefullhet" och din kompetens när du är i balans med dig själv eller när du bestämt dig för att bli dirigent över ditt liv och regissör över din egen "arena".

Det är ditt ansvar, och betänkt ansvar innefattar alltid makt av något slag. Kanske tom makt att påverka ditt liv.............

Ha en bra måndag med ditt "inre jag"!

3 kommentarer:

elsamarianne sa...

Detta var djupt... tål att fundera på ett slag....
det är inte lätt att ta befälet över sitt eget jag...
ha en bra veckostart
kram elsamarianne

Gunnels blog sa...

Ja det är skönt när man kommit så långt, eller en bit p väg - för detta är en ständig resa eller hur?

ewa-christine sa...

Elsemarianne bra att du tänker.
Och ja Gunnel en ständig resa.......