torsdag 16 december 2010

Dockskåpskudde............

Denna lilla handbroderade kudde är omkring 3 x 3 cm. Handgjord, helt och hållet. Min moster gjorde den till mitt dockskåp. Undrar om barnen idag leker med dockskåp.....jag minns när jag fick denna lilla kudde i julklapp. Det var det enda jag fick av min moster och så glad jag blev. Hon hade gjort något till mitt älskade dockskåp. Min farbror hade gjort en "dubbelsäng i trä" och sedan så fanns det ett överkast som mamma sytt. Men det är borta sedan många år tillbaka.

Det har verkligen förändrats detta med julklappar som jag ser det. Idag önskar barnbarnen sig grejer till sina datorer för att de skall gå snabbare.......

Undar lite om man kan jämföra ett dockskåp med ett dataskåp (dator i burk)........en lite skrattretande tanke.....ha en fin torsdag.

4 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Så gullig den är ! Jag hade dockskåp som min mamma sydde gardiner och små bonader och kuddar till! Mina barnbarnspojkar har lekt med sitt dockskåp faktiskt. Men att dagens barn önskar sig snabbare datorer är kanske inte så konstigt, Sådant fanns ju inte ens när vi var små. Och vi är ju ganska teknikglada du och jag också, eller hur ;-)

ewa-christine sa...

Ja, och jag menar att utvecklingen går frammåt och trots detta så vill man behålla det gamla, Skönt att man gillar både och.......

Ingrid sa...

Vilken söt liten kudde!
Vilket tålamod att brodera så smått,
:-)

ewa-christine sa...

Håller med dig Ingrid, det är pytt-i-pytt stygn.....