onsdag 8 december 2010

Fler skisser...........

Ser ni framför er siden, tunnt tunnt siden, fladdrigt och en snörkorsett. Så såg mormor ut på ett av korten som jag har. Jag blev så glad och försökte återge lite av klänningen. Tänker på denna kvinna som jag aldrig träffat, men sett på kort och berättats så mycket om. Hon dog när hon var 37 år och lämnade 3 små flickor efter sig.

Hon har präglat mitt liv, fast jag aldrig träffat henne!

Idag möts vi genom de textilier och den tid som hon levde i, och det känns faktiskt ganska så fantastiskt.

Det är underligt att aldrig mött min mormor, tänker på mina barnbarn som alla kommer att ha minnen efter mig, och jag undrar ibland vilka minnen kommer dom att ha?

Själv är mina minnen det min mamma berättat från det hon var barn och ung............berättelser som aldrig är någon verklighet.

Jag funderar ibland på detta med brobyggande mellan generationer, lika viktigt som jag som mormor skall skapa kontakt lika viktigt är det att våra döttrar underhåller kontakterna med den äldre generationen. Många barn idag har inte någon mormor, då får vi vara den brobryggaren på andra sätt.

6 kommentarer:

Gunnels blog sa...

Jag har heller aldrig träffat min mormor. Men är glad att jag fick "ta del" av min mans mormor. Och att mina egna barnbarn både har mormor och "gammelmormor"

annicka sa...

Kloka tankar- den äldre generationen spelar en stor roll för barnen som du skriver- och att vi påverkas av dem oasvsett om de lever eller inte. Jag har haft förmånen att få ha både min farmor och mormor så pass länge att jag har många och fina minnen bevarade.- Min mormor var skräddare - och virkade tunna fina spetsar till alla barn och barnbarn. Farmor tog nog aldrig i nål o tråd....

annicka sa...

glömde...jag gillar dina skisser - du kan!!!!

ewa-christine sa...

Gunnel, jag tror det är därför vi känner så varmt med "de gamle tecxtilierna" på något vis (ler).
Annika härligt att du delar med dig, och jag tror som du att de ger minnen som är en rikedom längre upp i åldern. Tack för att ni gjorde avtryck här.

elsamarianne sa...

Min mormor har också varit en förebild för mig när det gäller textil, sömnad, vävning och vanliga husmoderliga saker som man gjorde förr på landet. Har jag mycket glädje av idag, nu när jag också bor på landet och försöker ta till vara de förmåner som hör till det.
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Tänk så många olika förebilder som vi behöver, vi förstår det kanske bäst när vi är vuxna själva!