På Gång.......

tisdag 30 november 2010

Bråda dagar..............


Bråda dagar, på väg till Linköping igen. Denna gången känns det riktigt spännande.........jag är mitt uppe i processen och slutarbetet skall vara klart i januari 2011.

Just nu handlar det om skisser, och åter skisser, collage och åter collage........samt att omsätta detta i verkligheten. Svårt, roligt, stimulerande, men arbetssamt.

Nu har jag arbetat på mina arbete september, oktober och november. December och januari återstår och jag hoppas att jag hinner.........ambitionen är hög, motivationen likaså!

Så nu säger jag "hej" på ett par dagar. Men jag kan gå in på internet för maken har ordnat ett mobilt bredband som jag är mycket glad över!

Ha en skön kväll och härliga dagar fram till helgen!

måndag 29 november 2010

Tomma pappersrullar från silkesspolar..........

Tänk jag tycker dom är vackra! Dessa helt värdelösa papperssrullar.....men för mig har de varit en skatt och är en skatt. Jag har sparat genom åren så fort en silkesrulle har tagit slut dem och idag är jag glad att jag inte bara kastade dem.

Har funderat på att använda dem till något arbete, men funderingarna är inte slutförda!

Vi sparar på helt olika saker det är helt klart, detta tycker jag är lite kul..........vad sparar du på?


22 dagar kvar till julafton.........

Igår skrev jag 23 dagar kvar till julafton...............och det var några som påpassligt nog talade om att jag räknat fel, eller att det var inte det i deras kalender, och flera som inte noterade det alls.

Jag skall förklara............mig lite närmare.

Detta finner jag intressant i dessa tider då traditioner, och mycket förändras varför ingen frågade mig varför jag just hade 23 dagar kvar till julafton, eller som idag 22 dagar kvar till julafton............hm. Utan jag tror att alla i välmening utgick ifrån att jag hade fel. Men vem säger att jag har fel?

Så här kommer förklaringen, i vår familj så firar vi mycket riktigt julafton den 24 december. Men vi firar också vissa år julafton dubbelt och i vår familj är det ett sådant år i år att vi firar dubbel. Vilken lyx, jag får alltså julklappar 2 gånger!!

Man kan ändra traditioner och skapa glädje och lycka även om en tradition är förändrad om vi är lite påhittiga.

Tänk om jag får fira 3 julaftnar något år, då är det ännu mer klappar......(ler), och det säger inte jag nej till.

Ha en fin dag!

söndag 28 november 2010

23 dagar kvar till julafton............

Nu går det fort....................i år skall jag bara invänta julen!


Hoppas att alla haft en härlig första advent!!

lördag 27 november 2010

En helg i "kreativitetens tecken".........


Tack Ulva för en underbart trevlig helg............visst har vi kul!

Det har varit besök på Röhsska för att se Ulva Ugerups fantastiska evighetskalender. Det som var extra trevligt var att Textilias ägare var där och förevisade och blev glatt överraskad av vårt "besök"......sedan lunch, därefter "studiebesök bland gamla knappar" och ett besök hos Canvas hann vi också med.

Tiden går fort i glada vänners lag!

Ha en skön fortsatt trevlig helg!

torsdag 25 november 2010

En installation.............


Ibland är det intressant att tänka i nya banor. Här har jag tänkt att mitt arbete skall betraktas som en sk "instllation".

Det skall vara enligt konstvärlden något som förhåller sig till rummet och som inte går att klassa som måleri eller staty eller till någon av konstgrenarna (så står det i Wikipedia).

Man arbetrar i flera tekniker och är i förhållande till den plats eller rum som det vistas i. Man skapar en installation för det offentliga rummet och det stämmer i detta fallet. Vidare kan man läsa att en installation består av olika medier exempelvis måleri, ljud, den skapas också för en speciell plats och kallas då "platsspecifik konst" vilket detta är.

Jag har skapat min platsspecifika installation "I´m a lady" enbart för universitetet i Linköping!


Vägen var nog det som var mest spännande, men också vad man kan använda ett gammalt dasslock till, för att inte tala om återvinning av hatten och småprylarna som hatten omger sig av. På dasslocket så finns det en del arbete av mig, men också delar av mig och mitt samlande.


Trevlig helg!




Mixed Media............

"every move you take".....varje steg jag tar!

Så känns det, att gå från något till något!

Men det som är intressant att kunna se i backspegeln det som jag gjorde för många år sedan och inte gjort klart, när jag tar fram det idag så är det hur enkelt som helst att hitta hur jag vill göra.

Så visst "mognar" idéer även om de får slumra några eller flera år!

Ha en bra dag!

Återvinning..............

Så är jag klar med "återvinningsuppgiften" det blev lite olika delar som jag tänkte på. Först 2 "gosekuddar" och 5 småkuddar att ha i sängen. Ett överkast och 2 väggquiltar av olika slag.
Sedan en skiss över en tilltänkt tavla......eller skulptur.

Nu är det att på direkten kasta mig över nästa uppgift..........tiden rusar iväg och även tankar och idéer!

Ha en skön kväll...........

onsdag 24 november 2010

Vitt, vitt, vitt.....................





Lite singel bilder av mina "puffs". Det är svårt att fota vitt ibland tycker jag om den varma tonen ibland den kalla. Mina "puffs" skall jag ha till ett projekt som jag arbetar på, det är kul att se det växa fram.

En "puff" är lite som mina ögonblicksbilder (de små inchiesen).....fast lite större.

Det viktigaste för mig är varriationen och testandet, men också att experimentera.

Vad tror du de kan användas till??

Ha en bra dag............


Ljuset.........


Att se saker och ting i olika ljus är intressant. Man kan se nyanser på olika sätt och detta gäller även "levande livet".

Stoltheten över det som jag åstadkommer blir större när andra också tycker att det är fint eller kul eller roligt det man gör. Men om någon annan tar tex och kopierar det jag gör exakt, eller tar en kopia av min bild och inte talar om var man hittat bilden eller avbildningen så är det inte så kul. Det är faktiskt stöld.......alltså ser man saker och ting i olika ljus.

Idag fick jag uppleva hur någon helt enkelt kopierat en bild och utgett sig för att vara fotografen, men tänk jag var med när den "riktiga fotografen" tog kortet. Tänk så olika det kan vara.

Detta är en liten "puff" som puffar på att vara äkta!

Ha en puffig dag!

tisdag 23 november 2010

Tre F.........

Förnyelse
Förbättringar
Förändringar
Flit
Framsteg

Hoppsan det blev ju fem "f", okei då, alla är lika viktiga................

Det handlar också om att hitta möjligheter, och hitta ett sätt för mig själv att vara kreativ. För det är kreativitet det handlar om. Jag har två ord som jag älskar "tänk om"! Tänk om jag utvecklar min kreativitet vad händer då? Tänk om jag skapar förnyelse, vad blir det då. Tänk om jag förbättrar min situation hur blir det då. Tänk om jag är riktigt flitig vad händer då?

Tänk om, är två små ord som jag har nytta av........jag kan också säga till mig själv "tänk om" alltså tänka en gång till, ändra tänket, hitta nya infallsvinklar.........

Jag tror att vi behöver "tankeklubbar" i Sverige, för att lära oss utveckla vårt kreativa tänkande.

Tänk om det startade en tankeklubb efter detta inlägg!!

måndag 22 november 2010

Påhittighet.........

Jag gillar påhittiga personer. Jag försöker leta sådana personer till min skattkammare. Det är bra att spara på dem (ler)!

Jag har inte hittat någon som gjort något påhittigt med en gammal presshäst, Jag tycker att dom är vackra och har sin charm......undar just vad man kan använda en sådan till?

Det kanske finns någon påhittig läsare som kan komma med några fiffiga tips, som jag skulle uppskatta.

Idag skall jag träna "huvudet för att bli lite mer okonventionell" det är bra övningar!

söndag 21 november 2010

Mina skisser.............






Jag gillar det enkla i skissandet. Dessutom gillar jag att skissa med bägge mina händer alltså både vänster och höger hand. Jag tror att det är endast jag som ser vilken hand jag använt på ovanstående skisser. Jag byter hand vid behov. Ganska praktiskt faktiskt. Önskar att fler kunde använda båda sina händer det är en fördel........

Just nu håller jag på att skissa på en skulptur som skall bli min avslutningsuppgift på universitetet i Linköping. Detta har faktiskt vållat en hel del "huvudbry" och jag har varit splittrad det sista. Men som väl är så infinner sig kreativieten och skaparglädjen när man minst anar, så idag söndag har jag suttit vid hela dagen och jobbat och det har varit mycket stimulerande.

Ha en skön eftermiddag, själv skall jag gå på konstert i kväll. Skall bli trevligt att lyssna på svägerskan och hennes kör.......

En gamal papperspress..........

Hur blir man en "kriativerare"? Jag tror personligen att man måste öva, precis som med allt annat. Kanske en kvart om dagen....!

Kreativitet hör ihop med "gott humör" och ju mner man övar och prövar ju mer upptäcker man att kreativieten ökar. Det handlar om att ta fram fantasin.

Jag fick ett tips för många år sedan att hitta kreativa personer som jag upplevde kreativa. Sedan "följa dem" i spåren och "se efter" vad och hur dom bär sig åt. Detta var upptakten till mitt kreativa sökande efter kreativ utveckling.

Frågor som vad sysslar han eller hon med, hur beteer sig han eller hon, vad sysslar personen med är bra frågor som du kan ställa inför dig själv. Kreativiet "smittar" och mottagligheten för denna kreativitet gör skillnaden om du vill bli kreativare eller inte. Alltså hur du tänker igen.

Detta med tänket är faktiskt avgörande. Tankar känslor och handlingar är något som hör ihop och ganska snart så avslöjas om du tillhör de kreativa eller inte, men du själv skall inte förleda dig och stanna upp och slå dig för bröstet. Det kan hända att det bara är du som tycker att du är kreativ. Kanske du också har hört att du är kreativ av någon helt "okreativ" person, och stannar vid det.

Alltså kreativitet behöver underhåll och övning hela livet, annars stannar kreativiteten upp!

Jag vill vara en "kreativerare" och övar varje dag!

lördag 20 november 2010

Ibland lite "ring-rostig".............

Ibland så kan jag känna mig lite "ring-rostig" jag också. Jag hörde ordet för några dagar sedan och kom att tänka på vad det egentligen betyder.......

Enligt ordlistan så betyder det "otränad, i dålig kondition, ur form, stel, ovan".......

Att bli "ring-rostig" innebär att allt som vi inte gör dagligen eller väldigt ofta ger oss denna känsla, vi får "rost" i vårt görande och låtande helt enkelt.

Sedan slog det mig, att det är inte så mycket som jag idag behöver känna ringrost för som väl är, men tidigare innan jag gjorde mina medvetna val, var känslan där ofta.

En av orsakerna varför jag gör en visionsplan med mål är bland annat just för att jag inte vill vara i tillståndet "ring-rostig" utan hålla på med det som jag önskar och vill. Detta var en av mina "fri-heter" som jag hade som vision och där jag lever idag!

Vilken tur att det kommer människor i ens väg som ger "upplysning" om väsentligheter och tankar som påverkar vårt liv och vårt sätt att vara!

Ha en skön lördag, idag skall jag vara försiktig med kalorier!!


fredag 19 november 2010

"Egen utvecklingsagent"........

En av agentens viktigaste uppgifter är att "se och observera", överför jag det i konstnärligt seende så innebär det att titta efter former, finna former och försöka att skapa former.

Men också att se färger, skuggor, brytningar men också kontraster. Ibland hittar vi bilder som ger oss många viktiga uppgifter och informationer. Vitt och blått har funnits i många år i både lapptäcken, porslin och det är älskat av många även mig. När jag tittar på detta kortet så ser jag också renheten, känslan av rymd, en viss frihet.

Men jag vet att vi upplever både färger och former olika, och det är väl det som är tjusningen med oss människor.

Bortsett från detta så är det faktiskt kul att vara "agent" och framför allt leta efter mitt eget "tyckande" och "kunnande" och samtidigt förstå eller fatta beslut om vad jag inte gillar. Vilken frihet!

onsdag 17 november 2010

Värdering..........

Bilden visar en del av mina "klenoder" som jag värderar mycket högt. Detta tillhör min skattkammare!

Min värdering är ju att detta är värdefullt för någon annan är det saker man slänger....tänk så olika vi värderar saker och ting. Jag känner mig rik.

Dessa små tingestar skänker en stor glädje.......och tillfredställelse. Skall man värdera detta i pengar så är det förmodligen helt värdelöst.......tänk så det kan vara!

Olika kompetenser...........

Idag skall jag inte vara så djup. Det finns olika former av kompetenser och dessa äger vi alla mer eller mindre. Kognitiv kompetens som har med baskompetens att göra både teoretiska och praktiska kunskaper, fördjupade eller specialistkunskaper och kännedom om olika tekniker.

Så har vi Affektiv kompetens, sådant som är självupplevt och som vi också kan illägga åsiktskompetens pga vi upplevt något.

Personlighetsbaserad kompetens, som ger oss förmågan att samspela med andra människor och har en anknytning till våra personlighetsdrag och vår personlighet. Det har med vår uppfattning, synen på andra, synen på mig själv mitt självförtroende och rollen som jag själv eller jag har till andra.

Det finns fler kompetenser som Pedagogisk/kommunikativ kompetens, administrativ kompetens, strategisk kompetens men dessa vidrör jag inte.

Det som intresserar mig idag är den kreativa kompetensen i denna kompetensen ingår vår förmåga att forma, men också förmedla men även motta budskam. Samtidigt som den har med kunskapen och betydelsen för det som jag arbetar med eller sysslar med. En annan kompetens är också psykomotorisk kompetens som har med min "fingerfärdighet" att göra. Inom slöjd och hantverk så är det säkert så att man kallar det "talang".

Den sista kompetensen av de tio kompetenserna som jag finner intressant idag är simultankapacitets kompetens. Intressant är att denna kompetens kan utvecklas precis som alla de andra.

Dessa tre kompetenser, den kreativa, fingerfärdigheten och simultankapaciteten är intressant när man vill utveckla sitt konstnärskap för egen del. Mest handlar det om att våga erkänna att du är kreativ och undersöka i vad som din kreativitet visar sig och där du inte känner full kreativitet. Fingerfärdigheten får du genom att testa, våga och göra och genom detta så ökar din kreativa kompetens samtidigt som simultankapaciteten gör att du kan tänka i flera banor och göra flera saker oberoende av varandra.

Tänk vad vi är begåvade!


tisdag 16 november 2010

En frågeställning att tänka på......

Idag har jag "lånat" en gåva till min quilt. Ett kort som jag fått av en annan Blogg vän i Frankrike, Solange. Jag tyckte den hörde hemma här...........

Nu till min frågeställning:
Kan en person, som befinner sig på skalan någonstans mellan specialist/expert och novis/amatör betraktas som kompetent i högre eller lägre grad, och var går gränserna i såfall?

Kanske något vill tycka till........eller fundera, jag finner frågan intressant att fundera över!

måndag 15 november 2010

Personligt ledarskap forts.....


När du accepterar "personligt ledarskap" så accepterar du också dig själv, dina behov, och din omgivning. Det handlar alltså inte om "ego-ism" utan snarare att acceptera dig själv för den du är. Du suddar ut avundsjuka, du suddar ut missunsamhet, du suddar ut att titta på din omgivning med en önskan om att det var du......som var din omgivning!

Du är istället öppen för impulser från din omgivning, och är i stånd att ständigt våga utveckla dig och kan lära något av den du möter eller väljer att möta just av denna anledning. Du försöker hitta "din kunskap" och tillägna dig denna.

Det handlar om "den inre hälsan" där du själv har en uppfattning om att du har egen "jag-kompetens", du har ansvar för dig själv, och du har personlig makt. Du är medveten om att din omgivning har en social medvetenhet, med "regler och system" och mellan dessa två pooler finns en klar dynamik med både utmaningar, förväntningar och mål.

Jag känslan (jag duger, jag kan, jag vill bland annat) finns i din inre miljö. Du utvecklar din "jag" känsla och din "betydelsefullhet" och din kompetens när du är i balans med dig själv eller när du bestämt dig för att bli dirigent över ditt liv och regissör över din egen "arena".

Det är ditt ansvar, och betänkt ansvar innefattar alltid makt av något slag. Kanske tom makt att påverka ditt liv.............

Ha en bra måndag med ditt "inre jag"!

söndag 14 november 2010

Personligt ledarskap........

Vi behöver visioner, mål, idéer, för att utvecklas och vi behöver utmaningar för att komma vidare. Detta kan också ge oss signaler till förändring. Så är det för organisationer och så är det för oss människor. Om vi står still och stampar så behövs någon förändring!

Under många år har jag arbetat med frågor som för just detta, och har insett och inser att mycket av det som vi gör behöver utvecklas, förbättras, förändras fast många av oss vill vila i det kända, det som känns bekvämt........

All verksamhet vad det än är behöver en marknad, och min fundering är idag, om nu ingen vill ha saker på väggarna, vad skall då utvecklas och vill man då ha textilier?

Det är så många idag som vill uttrycka sig och skapa. Hur vet jag att just mitt är det som jag skall gå vidare med, när tryter energin eller är det något som måste till för att jag skall bli nöjd.

Många funderingar finns, det var även så i själva arbetslivet läs lönearbetet, att ifrågasätta det jag gör är nog en viktig del av en verksamhet. För vem, till vad, och varför.

Personligen så tror jag att det finns en inneboende kraft hos de som verkligen skapar, denna kraft är starkare än omgivningen och det är här jag hittar mitt personliga ledarskap. Oavsett vad andra tycker och tänker!


lördag 13 november 2010

Att illustrera är inte min grej..........

Illustrationer är inte min grej, eller att avbilda men jag tycker det är roligt att hitta på och se vad saker och ting kan bli om man släpper alla konventioner och testar. Det är nog därför som jag låter fantasin få fritt spelrum.

Fantasi, och fantasi är två skilda saker som jag ser det. Att fantisera om eller att skapa utifrån. Det är inte alltid fantasin följer fantasin om du är med!

Här skall i alla fall mitt barn och ungdomsjag ha en plats i solen. Dessutom så har jag nya skor och känner för att ha roligt!

Det var iallafall kul att göra detta och se vad fantasin kan ställa till med för spratt!

fredag 12 november 2010

Många bollar i luften just nu......

Då trivs jag. Jag tror att jag håller på med 4 olika saker........och mår prima!!

Att växla från det ena till det andra gör att jag kan tänka.....slipper köra fast.......och samtidigt känna efter vad som lockar mest att göra.

Någon har sagt att man skall göra en sak i taget, undar om det var "Janthe"?

Det är kanske just därför som jag vill bryta mot vissa saker och göra på mitt sätt.......det är både roande och härligt. Och dessutom skadar det inte någon!!

Ha en härlig helg..............

Min visionsplan.......2011

Här kommer fortsättningen på min Visionsplan för 2011. I andra kulturer kallar man det "medicinsköld" här skall drömmar, visioner, tankar, idéer, förhoppaningar vävas in ett en cirkelformad inramning.

Jag valde en vävram som var påbörjad sedan många år tillbaka, uppspänd och klar. Det var påbörjat en väv med fåglar (frihet) och det tyckte jag stämde bra med detta arbete.

Så fortsättning följer............

Ha en bra fredag....veckorna rusar iväg!

torsdag 11 november 2010

Årets färg var rött..............

Jag får varva rött och vitt det blir roligare så. En stor del av mitt arbete är också utforskande, lärande av nytt, användandet av gamla tekniker och kunskaper. Just denna blandning blir roligt tycker jag. Tidigare gjorde jag några kuddar och under tiden jag höll på med dem så funderade jag på någon form av lapptäcke. Men har jag intresset, håller intresset så lång tid som det tar, eller skall jag göra några små "sitthistorier" som kan vara bra att ha när man är ute och cyklar?

Det som är skönt med detta arbete är att man skär alla remsorna i samma storlek, sedan är det att välja skall jag vara ordentlig och sy dem i ordning eller skall jag sy dem ostruktrurerat och spontant. Här har jag gjort hälften av var........!

Det får bli några till innan jag har slut på tyget, om lusten håller i sig vill säga..........?

Men jag har lärt mig att i sista hand är ju varje människa ledare för sitt eget arbete och vi får se vad arbetsledaren inom mig säger.......

tisdag 9 november 2010

Inget arbete...........

Inget arbete idag och i morgon onsdag............bara vara!

måndag 8 november 2010

Forts,,,,,,,,,följer!


Visst är projekt spännande........

Ibland så är det bra att "visualisera" sina visioner och mål. 2011-års visionsbild håller på att växa fram. Här skall en hel del olika delar införlivas.............

Jag ser det lite som att lyfta fram det som är viktigt, att få en helhets-"bild" av det önskningar och visioner som jag har. Helheten är alltid svårgripbar, men har man delat upp i mindre delar så är det enklare att "se"......

Vi upplever ju och betraktar ju saker och ting olika. Ingenting är fel och ingenting är rätt. Du kan göra ett collage och tekna, eller så kan du brodera, eller varför inte måla. Allt är tillåtet. Det viktigaste i allt skapande arbete är att du bestämmer dig själv för vad du vill "se" och du kan göra om den om du vill ha din plan synlig!


Mina inspirationskällor........

Ibland funderar jag över hur inspirationen kommer till oss eller mig. Jag har förstått mer och mer att min inspiration hämtar jag från gamla ting som finns i min närhet eller som kommer till mig.

Degens bild är en gammal korg från 1800-talet och i den finns gamla spetsar, ett par lösa sidenmanschetter som man hade förr. Det är pärlomorknappar i en lång rad, små, små sådana och handgjorda knapphål sydda utmed ena kanten. Dom är bedårande............

Böckerna är linnepressat omslag och det är så vackert tycker jag, sedan att de har blivit utarrangerade pga innehållet gör inte så mycket, de kan vara som dekoration idag istället.

Husmodern gav ut en massa böcker som jag har i min ägo, de som jag gillar mest är de som handlar om hur man gör med vissa saker, eller hur man skall uppföra sig, inte så mycket romanerna. Även om många av de gamla "ettikettsreglerna" inte finns idag är det kul att läsa om hur det var en gång.

Tiderna förändras, och vi också...........så många traditioner som har fallit bort i familjen och som väl är så har nya tillkommit. Jag tror att det är viktigt att släppa traditionerna för traditionernas skull och hellre inse värdet av det vi gör!


lördag 6 november 2010

En gång för länge sedan..........


Ibland finns bara nuet, just nu och ingenting annat.......................

Ha en skön söndag, och var närvarande i "nuet"

De kommande 365 dagarna........

Man kan utveckla, man kan förändra, man kan önska, man kan leva efter sin vision, man kan väldigt mycket.........men ibland så känner åtminstone jag att allt inte går att påverka. då får jag ändra på mitt tänk!

Dagens bild har med med detta att göra. Det handlar om att avsluta, det handlar om att påbörja, och det handlar framför allt att åskådliggöra och skapa egna (helt egna) idéer om vad jag vill förändra eller förbättra eller ta bort från mitt liv.

Min vision är "att ha roligt" det är en ganska enkel vision, men svårt i vissa situationer. Det är då som vi kan ändra och utveckla vårt tänk men bara om "vi vill" viljan är det första som skall ifrågasättas. Om jag inte vill, ja då är det bara att sätta punkt.

I går fick jag en sådan där tanke då en "fantastisk kvinna" och jag stod och talade. Denna kvinna är vacker, kreativ, ömsint, och otroligt varm. Men jag tror hon glömt att tänka allt detta om sig själv, utan hon har haft fullt upp med annat praktriskt runt henne. Det var då jag sa, läs min blogg i morgon. Vem hade åstadkommit det hon gjort om hon inte haft en fatastiskt stark vilja, en stark tro på det hon gör är helt rätt, att detta är en kärleksförklaring till livet?

Vem hon är, ja känn efter, kanske det är du?

Det bästa med "365 dagar" är att varje dag är en ny dag på dina 365 dagar!

Så skaffa dig något som du blir påmind av varje dag, gör något till dig själv som påminner dig om det som är viktigt, vem du är och vad du vill. Låt detta finnas framför dig i ditt arbete och gör detta med en enorm känsla. Byt inte bort det utan låt det verkligen finnas med dig under dess 365 dagar. Låt dina drömmar, förhoppningar finnas med................

Om det är jag som hittat på detta, nej det har jag "lånat" från andra som gillar att utveckla nya vanor, lägga av med gamla och ha önskningar, visioner och drömmar.

Det fungerar faktiskt, jag har prövat fast på annat sätt tidigare. Det har med vilja att göra!

Ha 365 fantastiska dagar framför dig.............(jag skall följa dig på avstånd).....!!

torsdag 4 november 2010

Inspirationskällor...............att skissa av!

I inlärning som barn så följer man inga regler utan man härmar. En råtta som skall lära sig har heller inga regler utan övar precis som barnet. Inlärning sker i hög grad på våra erfarenheter.
Men vanan är också något som spelar in. Associativ inlärning är ordlös.............för mig betyder det en hel del. Vi assosierar olika på bilder som vi ser.

På bilden finns det massor av saker som jag assosierar till, bland annat glasögonen som var mammas. Böckerna med linnepärmar, klockan, det virkade, de olika färgerna, vem som ägt de olika prylarna, men också hela kompositionen som väcker både känslor och minnen.

Fördelar med associativt tänkande är att det sker en dialog med mina erfarenheter, genom inlärning baserad på försök och misslyckanden.

I går skissade jag hela dagen. Att skissa av en känsla, material, mönster, en komposition och sedan överföra den till "verkligheten" var arbetsuppgifter som jag arbetade med igår.

Vilken dag!

3 generationer, 3 arbete, 3 kvinnor.......


Här är det tre generationers arbete. Jag känner en stolthet när jag ser detta och en ofantlig glädje. Det är mer än 150 år emellan våra arbeten tillsammans. Tänk så glad jag är att jag sparat dessa spetsar, så vi tillsammans du mamma och du mormor och jag kunde göra detta arbete!

Ha en härlig torsdag..............!

tisdag 2 november 2010

Siden, sammet, trasa, lump..............


Projekt, för att det skall kallas projekt skall det ha en början och ett slut. Mitt röda projekt började i augusti nu 2010 och slutar i augusti 2011. Alltså min röda utställning.........
Just nu så testar jag en hel del tekniker och olika sätt att uttrycka mig.

Den röda färgen är en härlig, uttrycksfull färg, men den kräver.............


På G...................


Då är jag på gång igen efter turen till Linköping. Var helt på det klara när jag åkte upp att mitt röda projekt fortstätter.......men det är inte alltid som man planerar!

Så nu blir det att arbeta dubbelt, både med det röda och det vita........men det är helt OK.

Kan det vara detta som är sk "kvant-tänkande"?

Kvanttänkande försök till översättning:
Det är i motsats till det newtonska tänkandet. Handlar om snabba förändringar. Jämförbart med kvantfysik och kaosteori.

Så det är bara att inse att jag är dubbelhänt, tänker dubbelt, "ser ibland" dubbelt......och detta präglar mitt liv i alla skeeden!

Ha en skön innesittar tisdag, idag regnar det och det blir massor av kul saker gjorda.

Barnbarnen kommer hit och vi fortsätter nog med foto och collage tillsammans.