fredag 14 januari 2011

Handknypplad skönhet...............

Allt arbete med händerna gärna sådant som är "monotont" ger frid i kroppen sa alltid en släkting till mig. Knyppla måset vara en sådan känsla, meter efter meter. Tålamodsprövande, perfekt, rakt, långt, länge.........tänk vad mycket man hinner tänka.

Sticka är också samma känsla, precis som att brodera. Det är en slags meditation som vi så väl behöver i tider som "rusar, skall hinna med, måste också, innan helgen", för den som har något att sätta händerna i, oavsett vad det är skapar stillhet i sin kropp.

Vi människor är ungefär som en vacker knypplad spets, meter efter meter formars vårt liv, och det som vi kan göra för att berika det är att upprepa det som blivit bra, sträcka lite på det som blivit ut-töjt, och vårda det ömt!

Trevlig vårdande helg!

5 kommentarer:

annicka sa...

ett så fint hand-arbete...
gillar starkt din fundering om att människan är som en spets....

ewa-christine sa...

Kan tänka det. Lite håligheter här och där och utfyllnad likaså. LEr.........

Gunnels blog sa...

Ja, det var en bra liknelse! Underbar spets, och jättefint stilleben och mycket bra fotat!

elsamarianne sa...

Din liknelse att man är som en spets, vacker sådan för alla spetsar är vackra, gör mig glad. Är inne i en period med overksamhet och känner mig oinspirerad, kylan och snöandet gör mig sån. Det blir en lång vinter, även om det märks att det blir ljusare.
Jag behöver ta mig tid att njuta av det som jag tycker är roligt, och inte bara precis göra det jag måste och som orken precis räcker till...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

ibland behöver vi göra saker som inte är så inspirerande för att uppskatta resten!