lördag 8 januari 2011

Mina "svarta skatter"......

I min samlarlåda så samlar jag ihop det som jag vill ha med till nästa års utställning. Samtidigt så fotar jag det som var. Här är det som var med i min svarta utställning 2010.

Jag är alltså i full gång med att samla ihop till min röda utställning som jag skall ha nu 2011.

Jag talade i ett tidigare inlägg om tidväxling. Denna tidväxling som jag gör i mitt samlarskåp gör att jag kan se, koncentrera mig, men också både minnas och tänka frammåt. Det skapar också möjlighet för mig att hitta "spontaniteten" i vardagen. Genom att samla ihop gamla saker från familjen så ser jag dessa små ting som vardagen då och får perspektiv på vardagen idag.

I engelskan så är det ett bra ord för semester "vacation" det kommer ifrån latinets vacare, vilket betyder "att bli tom". Jag har också skrivit att "vi går från något till något" och det är min symboliska handling att byta, att tidsväxla för att finna nya vägar i mitt skapande.

Det tar tid, att skapa tid..........

Problemet med vår tid är att vi alltid är på språng, har alltid något för oss, alltid på väg. Att vara upptagen har blivit mer eller mindre en dygd, och många känner skuld när dom inte gör någonting. Undrar just när det blir acceptabelt att säga, nej jag gjorde ingenting, jag bara satt i mina tankar, jag var fullt upptagen med detta!

Jag har lärt mig genom mitt arbete med händerna att bara vara, att vara själv, att lägga ner i knät och bara njuta av varandet. Det har förändrat min inställning att bara finnas till utan att något "måste göras". Jag har gått en lång skola, men idag är jag glad över att jag fått chansen att lära just detta "ingenting".

Om du vill veta vad som är i "skattlådan" då får du titta in på mitt fotoalbum http://www.flickr.com/photos/25498274@N04/ där finns det upptaget vad som är eller förstora bilden.

2 kommentarer:

Lillemor sa...

Ska bli spännande att se dina röda grejor! Själv har jag just försökt emaljera med bl.a. rött på silver nu. Pilligt, pilligt.

ewa-christine sa...

Ja du, rött förknippar jag med dig bland annat. Förstår att du testat detta!!