söndag 9 januari 2011

Packat och klart......

Idag är det den 9 januari, jag ligger alltså före. Den 21 januari bär det iväg till Linköping för redovisning. Alla mina skisser, både på papper och textil. Men också mina collage, och prover. Det blev en hel del..............både roligt, stimulerande, arbetsamt och lärorikt!

Nu har jag tid att varva ner (fast detta arbete har också hjälpt till att varva ner), på ett annat vis. Den känslan i "att varva ner" som infinner sig i kroppen är viktig att lära känna igen. Det är också den känslan som gör att vi "laddar på". Det innebär på ett vis att det vi lämnar "äger vi" istället för att ägas av det förflutna. Vi kan alltså med kroppens hjälp känna efter hur vi vill ha det och framförallt känna igen kroppens signaler om vi lägger vin om det.

Vi har alltså en förmåga att "se" även om vi inte befinner oss på exempelvis en plats. Blundar vi, sitter på en skön plats och tänker, kan vi se denna plats inför vårt inre antingen med bild eller med känsla. Är det sedan varmt, soligt, mysig stämning, så kan vi även känna detta. Visst är vår kropp fantastisk.

Men för att slappna av kan vi också skriva dagbok, läsa sådant vi gillar, bada ett färgat bad eller skumbad, sätta på musik, vara helt ensam och gå en lång promenad, sitta och titta på molnen, ligga i sängen och bara vara, syssla med broderi, måla.......baka, laga mat om vi gör det medvetet för att slappna av och njuta vill säga!

Idag skall jag sticka några fler julklappar till nästa år. Det är härligt att ligga före i planeringen och njuta av stunden!

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken spännande resa du har framför dig!
Mycket tänkvärt,både detta och ditt förra inlägg,stanna upp,göra ingenting ger massor,och skall göras det med, utan att känna skuld

elsamarianne sa...

Fånga dagen, alltså...
Nu har vi fullt upp med snön igen, för nu har den förflyttat sig från taken till marken, i jättehögar som man inte flyttar utan traktor, minsann. Men våren känns på gång, liiite i alla fall.
Så spännande med redovisningen av dina projekt.
Hoppas du får lön för mödan...
kram elsamarianne

ewa-christine sa...

Tack Ingrid, ja det skall bli roligt. Det är ganska fantastiskt att kunna kombinera mina tidigare erfarenheter även på detta arbetet tycker jag.

Elsemarianne vad är det jag hör, mer snö!!!!!!!!!!
Jag tackar för din kommentar det värmer....!

Gunnels blog sa...

Visst är det skönt att vara klar i tid och slippa stressen med tidsnnöd?
Lycka till!

ewa-christine sa...

Jo du Gunnel, det är mumma det!