lördag 15 januari 2011

Vardagslivets Världshistoria.....tidens flykt!

Det var en gång, en svunnen tid, när man satte in foto i fotoalbum, stickade fina halsdukar med mönster, och skrev kärleksbrev...........handens arbete!

Det är just detta som jag får lov att "botanisera" om och kring, samt dokumentera. Visa upp de små skatterna som i sig inte har något ekonomiskt värde, men väl ett känslomässigt eller släkthistoriskt värde.

Det är just alla dessa små "skatter" som ger mig inspiration, glädje, och upptäckter men också insikter om och hur det en gång "begav sig". Jag kallar det:

V a r d a g s l i v e t s V ä r l d s h i s t o r i a

Varje generation skapar just detta vardagslivets världshistoria. Då när mor- och far-föräldrar levde och skrev brev, idag när vi bloggar till eftervärlden. Visst är det märkligt att det är samma sak egentligen bara det att idag är livet mer offentligt, och man kan välja vad och hur man vill lämna ut den vardagen vi lever i. Jag är övertygad om att en gång så sitter barnbarnsbarn och läser min blogg lika som jag sitter och läser tömmade kärleksbrev. Skillnaden är bara att breven var till en speciell person och mitt skrivande är för de som vill läsa.

Men visst är det en svindlande tanke...........dessa brev är ifrån 1930-talets början och jag sitter här på 2010 talet, det är faktiskt 70 år mellan våra tankar och skriverier. Det har hänt en hel del eller hur?

Ha en skön söndag!

6 kommentarer:

annicka sa...

vi är med och skriver historia varje dag-svindlande tanke

ewa-christine sa...

Ja inte sant........

Ingrid sa...

Så roligt att ha kvar släktens brev, de är ju vackra också:-)

ewa-christine sa...

Ja det är faktiskt riktigt roligt att ha dessa.....

Lillemor sa...

Vackra brev! Påminner mig om att jag har en liten kista med kärleksbrev från min gamlemorfar till min gamlamormor. Har faktiskt läst dom alla en gång. Sirlig handstil och "sirligt" ordval...

ewa-christine sa...

De är en gåva att ha dem eller hur??