fredag 7 januari 2011

Tillbakablick.........

Att tänka i tidsväxlingar är en förmåga som vi människor har. Dåtid, nutid, framtid!

Detta för att mer kunna förankra sig i nuet vi kan alltså förflytta oss i tanken. Detta innebär att vår förmåga att kunna "se" det som hänt, "uppleva" det som hänt sitter i våra "celler" som har ett slagts cellminne. Det är det som gör att vi kan känna ledsnad, glädje, undran, vi känner igen våra tankar. Likaväl som detta finns vårt "minne" så kan vi skapa goda tankar. Tankar av positiv art som påverkar oss gott. Inte ouppnåliga tankar, utan realistiska, lite utmanande tankar som för oss i en riktitning som är bra och äkta för oss.

Det gäller bara att hitta själva metoden. En av dessa metoder är just "mental träning". Du kan låna böcker på biblioteket som beslyser "mental träning" eller gå med i någon grupp som sysslar just med detta, eller skaffa någon tränare som är utbildad som kan vägleda dig. Det finns många vägar att gå.

Meditation är en annan del av avslappning och energigivande tekniker. Yoga ytterligare en. Det finns alltså en mängd olika tekniker som du kan utöva. Jag har lärt mig ett antal olika tekniker vilket är en tillgång för mig i vardagen. Visst kan jag bli påverkad av stress, negativa tankar - men- jag blir aldrig kvar i dem utan hittar snabbt en väg vidare. Det är det som skiljer dessa tekniker från att inte utöva någonting alls.

Du kan också ta ett bad, läsa poesi, måla, sticka, handarbeta, sy, teckna, fota. Allt detta bidrar till att hitta din inre rytm och förstärka att denna din inre rytm dröjer sig kvar i dig och skapar en sund kropp att leva i.

När du tar till dig en eller flera av dessa tekniker så skapar du harmoni i kroppen och denna harmoni behöver din kropp för att fungera i vardagen. Mer och mer skulle jag villja säga i dagens samhälle.

En fundering, jag hade tankar på en gång att byta yrke, jag skulle bli en ambulerande "trivselkonsult" på våra företag. Undar just om inte kvalificerade sådana behövs just idag när allt "går så fort".............

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Mycket sitter i knoppen,gillar iden med en "trivselkonsult" :-)
Vilken vacker tavla!

ewa-christine sa...

Så rätt, så rätt........och dessutom i resten av kroppen på något vänster!