torsdag 17 februari 2011

Av vad hjärtat är fullt, gör handen......

Mina kreativa utflykter ger mig många infallsvinklar. Jag skriver in i min upptäckarjournal idag att den röda färgen gör mig glad, att det röda sänder särskilda signaler, och att jag gillar att jobba med det röda. Även om jag ständigt kommer tillbaka till mitt vita.

Upptäckarglädjen, och planerandet ihop med skapandet är tre egenskaper som ger stor glädje både i hjärtat och i handen. Jag lärde mig en gång att all pedagogik bygger på 3H. Nämligen hjärnan, hjärtat och handen.........och det stämmer tycker jag. När jag fått något i huvudet så går det till hjärtat (som säger ja,ja, ja) och från hjärtat vidare ner i handen som säger (testa, gör, skapa) och så har dessa 3H förenats i något. Det är visserligen inte alltid som jag är nöjd med resultatet, men det var inte det som var "huvudsaken" utan att testa något nytt som kan ge skaparglädje!

Ha en härlig eftermiddag..............

3 kommentarer:

Lillemor sa...

Härliga färger! Det skulle kunna bli en tjusig korsett eller något annat, lite syndigt!
Jag har minsann varit väldigt "textil" nu några dagar. Trettonåriga barnbarnet och jag har virkat amigurumis och tovat figurer m.m. Nu ska jag kombinera tovning och silver - kul.

Gudrun sa...

Visst blir man glad av dina röda "ingredienser".3H-,det skall jag lägga på minnet.Riktigt bra!
Kram Gudrun

ewa-christine sa...

Så kul Lillemor.......vet vet du blir kanske en textilare du också.
Gudrun visst är 3H bra!!